Sport

Nogomet, Liga prvaka

Lyon pokreće tužbu protiv Ajaxa?

Lyon pokreće tužbu protiv Ajaxa?

Francuski nogometni klub Lyon krenuo je u obranu svoje 7-1 pobjede protiv zagrebačkog Dinama u posljednjem kolu Lige prvaka po skupinama koja im je donijela plasman u osminu finala najjačeg klupskog natjecanja.

Naime, iz Nizozemske, točnije Amsterdama ne prestaju slijetati optužbe da je utakmica u Zagrebu namještena, te da je Ajax, koji je poražen na svom travnjaku od Real Madrida (3-0) jednostavno morao ispasti. Amsterdamskom klubu je najsumnjivija situacija, osim naravno rezultata, u kojoj Domagoj Vida, nakon pogotka Bafetimbija Gomisa, podiže palac i smiješka se zajedno s Francuzom.

Francuski klub oštro odbacuje bilo kakvo namještanje u svojem novom priopćenju za javnost na svojoj službenoj stranici.

"Bol zbog poraza i ispadanja amsterdamski klub pokušava "utopiti" na krivim mjestima. Potresne izjave klupskih čelnika Ajaxa koje prenose novinarske agencije, poput teorije zavjere, a i gore, potpuno su netočne. Iste su neprihvatljive za Lyon, za igrače i navijače kluba. Ajax može tražiti provjere, ali isto tako nizozemski prvak mora znati da će se Lyon braniti, ali i tražiti naknadu za štetu nanesenu sportskoj momčadi, njenoj upravi i navijačima.", stoji u priopćenju.

U međuvremenu, strijelac četiri pogotka (Gomis) također odbacuje svaku pretpostavku o namještanja.

- Nasmijali smo se na terenu, da. Znam neke hrvatske riječi zahvaljujući Dejanu Lovrenu, ali to ne znači da je susret namješten - rekao je francuskom L'Equipeu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.