Sport

Nogomet, UEFA Europa Liga

Europa liga: Fulham ispao u posljednjoj minuti, autogol Buljata

Europa liga: Fulham ispao u posljednjoj minuti, autogol Buljata

Pobjedama u posljednjem kolu po skupinama nogometne Europa lige poljska Wisla i rumunjska Steaua iz Bukurešta ostvarile su plasman u šesnaestinu finala natjecanja.

U skupini J Steaua je zahvaljujući domaćoj pobjedi nad ciparskim AEK-om iz Larnace, ali i porazu Maccabi Haife od Schalkea, čekirala kartu za šesnaestinu finala. Rumunjska momčad je u Bukureštu sa 3-1 bila bolja od ciparskog AEK-a, a sva četiri pogotka pala su u drugom djelu utakmice.

Rumunji su poveli u 55. minuti utakmice preko Raula Rusescua koji je bio siguran realizator najstrože kazne. Šest minuta kasnije se AEK, koji bi pobjedom također imao šanse za prolazak dalje, vratio u igru. Španjolac Gorka Pintado zabio je za 1-1. Nada ciparske momčadi u eventualni prekret trajala je svega devet minuta kada je Stefan Nikolić (21) postigao prvi, a 15 minuta kasnije i svoj drugi pogodak za konačnih 3-1.

Steaua ne bi prošla dalje da je izraelski Maccabi slavio na svom terenu protiv njemačkog bundesligaša Schalkea. Međutim, njemačka momčad rutinski je i u duhu fair-playa odradila ovu utakmicu i slavila s 3-0. Prvi pogodak za Schalke zabio je hrvatski igrač u dresu Maccabija, Jurica Buljat, već u sedmoj minuti susreta. Isti je stajao na semaforu do pred sam kraj kada su Marica i Andreas Wiegel zabili za 3-0.

U skupini K engleski Fulham je prokockao rano 2-0 vodstvo protiv već otpisanog Odensea, dok je u drugom susretu Wisla iz Krakova slavila na svom travnjaku protiv Twentea što im je bilo dovoljno da preteknu renomiraniju englesku momčad. Fulham je u 31. minuti susreta imao 2-0 protiv Odensea i siguran plasman u daljnju fazu natjecanja. Nakon poluvremena uslijedila je prava noćna mora za sastav Martina Jola.

Najprije je Hans Andreasen u 64. minuti zabio za 2-1, a onda je džoker s klupe, Senegalac Baye Fall, zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade za 2-2. Danskoj momčadi taj bod nije apsolutno ništa značio s obzirom da su i uoči ovog kola bili otpisani, ali je zato značio poljskoj Wisli koja je ovu vijest zasigurno dočekala s velikim oduševljenjem.

Poljska momčad je u posljednje kolo ušla s bodom zaostatka i trebao joj je kiks Fulhama i vlastita pobjeda protiv prvoplasiranog Twentea. Lukaš Gargula i Cvetan Genkov zabili su za 2-1 pobjedu Wisle, dok je jedini pogodak za goste postigao Luuk de Jong. Tim rezultatima Wisla je prošla dalje s osam bodova, dok je Fulham, primljenim pogotkom u sudačkoj nadoknadi, ostao na sedam. Twente je još u prošlom kolu osigurao "jedinicu" u ovoj skupini.

U skupini L Anderlecht je i drugom pobjedom nad drugoplasiranim Lokomotiv Moskovom ostao jedini stopostotan u Europa ligi. Belgijanci su s visokih 5-3 slavili u Bruxellesu, dok je u drugom susretu, također rezultatski nevažnom po plasman, grčki AEK slavio u Grazu protiv Sturma s 3-1.

Europa liga, 6. kolo, Skupina J:

Maccabi Haifa - Schalke 0-3 (Buljat 7-ag, Marica 84, Wiegel 90+2)

Steaua Bukurešt - AEK Larnaca 3-1 (Rusescu 55-11m, Nikolić 70, 85 / Gorka Pintado 61)

Redoslijed: 1. Schalke 14, 2. Steaua 8, 3. Maccabi Haifa 6, 4. AEK Larnaca 5

Skupina K:

Fulham - Odense 2-2 (Dempsey 27, Frei 31/ Andreasen 64, Fall 90+2)

Wisla - Twente 2-1 (Gargula 12, Genkov 46 / De Jong 40)

Redoslijed: 1. Twente 13, 2. Wisla 9, 3. Fulham 8, 4. Odense 4

Skupina L:

Andelecht - Lokomotiv 5-3 (Klještan 33, Canesin 39, Wasilewski 57, Suarez, Gillet 78 / Ignatjev 21, Sičev 69-11m, 89)

Sturm - AEK Atena 1-3 (Kainz 59 / Manolas 10, Burns 43, Klonaridis 77)

Redoslijed: 1. Anderlecht 18, 2. Lokomotiv 12, AEK Atena 3, 4. Sturm Graz 3


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.