Sport

Nogomet, Premiership

Premierliga: Tottenham dodatno otežao život Fulhamu

Premierliga: Tottenham dodatno otežao život Fulhamu

Nogometaši Tottenhama u prvoj su utakmici 35. kola engleske Premierlige na svome White Hart Laneu nadigrali Fulham s 3-1.

Učvrstili su se time ''spursi'' na šestom mjestu, doduše s dvije odigrane utakmice više od Manchester Uniteda, te dodatno pogurnuli Fulham prema drugoj ligi. ''Cottagersi'' su u zoni ispadanja i neće im biti lako izvući se u preostala tri kola.

Tottenham je poveo u 35. minuti pogotkom Paulinha koji je pored zaspale obrane gostiju zabio iz neposredne blizine nakon nabacivanja Christiana Eriksena iz slobodnog udarca. Međutim, samo dvije minute kasnije je obrana domaćih poklonila loptu Steveu Sidwellu koji je iskoristio priliku i izjednačio na 1-1.

U nastavku je Tottenham ipak doveo stvari na svoje mjesto. Najprije je u 48. minuti zabio Harry Kane nakon nabacivanja Aarona Lennona, da bi 14 minuta kasnije strijelac postao i Younes Kaboul. On je, poput Paulinha u prvom poluvremenu, izbjegao pažnji gostujuće obrane i smjestio u mrežu loptu koju je iz slobodnog udarca nabacio Eriksen.

Imali su gosti u 77. minuti priliku smanjiti zaostatak i vratiti nadu, ali udarac Sidwella s bijele točke obranio je Hugo Lloris. Kazneni je udarac skrivio Eriksen zbog igranja rukom u šesnaestercu.

Premierliga, 35. kolo:

Tottenham - Fulham 3-1 (Paulinho 35, Kane 48, Kaboul 62 / Sidwell 37)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.