Sport

Tenis

Bild: Šarapova je glasna poput cirkularne pile

Bild: Šarapova je glasna poput cirkularne pile

Njemačka tenisačica Sabine Lisicki poražena je u ponedjeljak u osmini finala Australian Opena od Marije Šarapove, a nakon susreta njemački dnevnik Bild ponovo je pokrenuo polemiku oko glasnoće naplaćenije i najglasnije igračice WTA Toura.

Slavila je na kraju Ruskinja Šarapova 3-6, 6-2, 6-3 nakon trosatne borbe na Rod Laver Areni, a Lisicki se nakon susreta požalila na glasnoću svoje suparnice.

- To otežava stvari. Više to nije stenjanje, već vrištanje - rekla je Lisicki.

Bild navodi kako je u Melbourneu već izmjerena glasnoća plavokose Ruskinje. Ona najveća iznosila je 101.2 decibela, što je u razini buke koju proizvodi cirkularna pila.

Jedna od tenisačica koja je vrlo glasna za vrijeme mečeva je i Bjeloruskinja Viktoria Azarenka kojoj je u Melbourneu izmjerena glasnoća od 91.4 decibela.

- Naravno da svatko može praviti buku, to je tenis. Ali mislim da je jednostavno preglasno. Nema potrebe za tako glasnim vikanjem. Stoga ako žele nešto napraviti, zašto ne - komentirala je Poljakinja Agnieszka Radwanska nakon četvrtfinalnog poraza upravo od Azarenke aludiravši na čelne ljude WTA Toura koji razmišljaju o sankcioniranju neprimjerene buke igračica na terenu.

Dodala je Radwanska kako je navikla na buku od Azarenke, ali da je Šarapova još stepenicu iznad:

- O Mariji, mislim, što uopće mogu reći? Zasigurno je to prilično iritirajuće i preglasno.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.