Sport

Tenis

Hingis: Wozniacki je prepasivna za najjače udaračice

Hingis: Wozniacki je prepasivna za najjače udaračice

- Caroline Wozniacki sjajna je igračica, ali voljela bih je vidjeti malo više u terenu - izjavila je legendarna švicarska tenisačica Martina Hingis u Melbourneu.

U paru s Ivom Majoli 31-godišnja umirovljena tenisačica, nekad najbolja igračica svijeta i osvajačica pet Grand Slam titula, od čega tri na Australian Openu, igrala je ekshibiciju u Melbourne Parku. Nakon ispadanja danske tenisačice od Kim Clijsters u četvrtfinalu turnira, što će Wozniacki idućeg tjedna koštati prvog mjesta WTA-ove ljestvice, osjetila je Švicarka potrebu da Wozniacki udijeli nekoliko savjeta.

- Danas si ne smiješ dopustiti da te itko napada, stiska, gura unatrag... Caroline se mora pokušati kretati prema naprijed, unutar terena, i napadati, jer će u protivnom uvijek neka druga doći do najvećih naslova preko nje - rekla je Hingis.

Dankinja stara 21 godinu ima negativne omjere protiv svih najofenzivnijih, odnosno igračica s najrazornijim udarcima na Touru: 0-3 protiv Clijsters, 0-4 protiv Venus, 0-3 protiv Serene Williamsa i 2-3 protiv Marije Šarapove.

- Kad sam ja igrala s najboljima, nisam sa dala izgurati s terena, a igrala sam protiv sestara Williams i Lindsay Davenport, koje su bile jače udaračice od mene. Teško je igrati tri ili četiri meča zaredom protiv takvih igračica, jer obično svi traju tri seta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.