Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Petrić strijelac za HSV, Olić omogućio gol Robbenu

Bundesliga: Petrić strijelac za HSV, Olić omogućio gol Robbenu

Dvojica hrvatskih nogometaša odigrala su značajne uloge u pobjedama svojih momčadi u 19. kolu Bundeslige. Mladen Petrić je bio strijelac za HSV, a Ivica Olić je napravio glavninu posla prilikom drugog Bayernovog gola.

Mladen Petrić u potpunosti se oporavio od ozljede lista i zaigrao za HSV od prve minute, a tu je činjenicu iskoristio na najbolji mogući način. Postigao je pogodak za 2-0 u gostujućoj pobjedi (2-1) protiv Herthe i pomogao Hamburžanima da se ponovno udalje od zone ispadanja.

Dennis Diekmeier je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena nabacio loptu s desne strane, dvojica domaćih braniča su statično promatrala situaciju, a Petrić se ubacio između njih i glavom matirao Thomasa Krafta. Hrvatskom napadaču je to peti prvenstveni pogodak u 13 nastupu ove sezone.

Prije Petrića, strijelac je za HSV u 24. minuti bio Marcell Jansen, također na asistenciju Diekmeiera. Poskliznuo se u toj situaciji naš Andre Mijatović koji je tri minute ranije ušao u igru umjesto Christopha Jankera koji je slomio jagodičnu kost u sudaru s gostujućim vratarom Jaroslavom Drobnyjem. Hertha je smanjila u 81. minuti pogotkom Pierre-Michela Lasogge.

Petrić je, dodajmo, igrao do 85. minute kada ga je zamijenio Gojko Kačar, dok Ivo Iličević nije ulazio u igru za HSV.

Bayern se u Münchenu dugo mučio protiv Wolfsburga, ali je u konačnici slavio s 2-0. Nakon nabacivanja Tonija Kroosa iz slobodnog udarca u 60. minuti, Mario Gomez je najprije pucao glavom, a nakon što se lopta odbila od jednog igrača gostiju, prvi je strijelac Bundeslige iz popravnog ispita doveo Bavarce u vodstvo. Sedamnaesti mu je to ligaški gol ove sezone.

Gomeza je u 75. minuti zamijenio Olić koji je u drugoj minuti sudačke nadoknade u svome stilu pobjegao Wolfsburgovoj obrani i prebacio vratara. Brazilac Felipe je pokušao izbiti loptu na samoj gol-crti, ali je pogodio Arjena Robbena od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Danijel Pranjić je cijeli dvoboj proveo na klupi za pričuve, dok je za goste svih 90 minuta odradio oporavljeni Mario Mandžukić. U završnici su gosti nakon njegova slobodnog udarca tražili jedanaesterac budući da je lopta pogodila u ruku Jeromea Boatenga.

Bayern se s tri boda nije uspio odvojiti od Borussije Dortmund koja je odigrala još jednu sjajnu utakmicu i na svome Signal-Iduna Parku pobijedila Hoffenheim s 3-1. Dvostruki je strijelac bio Shinji Kagawa, a posebno je impresivna bila akcija kod njegova drugog pogotka kada ga je Kevin Großkreutz proigrao petom za 3-0. Ivan Perišić je ušao u igru u 77. minuti za domaću momčad koja je i dalje izjednačena s Bayernom na vrhu.

Bundesliga, 19. kolo:

Borussia Dortmund - Hoffenheim 3-1 (Kagawa 16, 55, Großkreutz 31 / Johnson 63)
Bayern - Wolfsburg 2-0 (Gomez 60, Robben 90+2)
Werder - Bayer Leverkusen 1-1 (Pizarro 30 / Reinartz 57)
Augsburg - Kaiserslautern 2-2 (De Jong 5, Hain 66 / Dick 26, 48)
Hertha - HSV 1-2 (Lasogga 82 / Jansen 25, Petrić 45)
Köln - Schalke (kasnije)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.