Sport

Nogomet, Primera

Primera: Samo čudo može spasiti Dujmovićevu Zaragozu

Primera: Samo čudo može spasiti Dujmovićevu Zaragozu

Nakon što su pred svojim navijačima u 22. kolu Primere prosuli vodstvo i upisali 2-1 poraz od Rayo Vallecana nogometaši Zaragoze već su jednom nogom u drugoj ligi.

Zaragoza bi s 10 bodova zaostatka za pozicijom koja jamči ostanak u Primeri još imala nekakve nade u slučaju dobrih igara, međutim jasno je da u momčadi za koju odnedavna nastupa i hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović jednostavno nedostaje kvalitete.

To su zorno prikazali u utakmici 22. kola kada su nakon prvog poluvremena imali vodstvo pogotkom Portugalca Helgera Postige iz 32. minute.

U nastavku je Rayo potpuno zagospodario terenom, a realan pokazatelj stanja je posjed lopte debelo na strani gostiju (61-39). Kao rezultat toga došli su i pogoci. Na 1-1 je poravnao Diego Costa u 74. minuti, a slavlje jednoj od najboljih gostujućih momčadi Primere donio je Michu u 81. minuti. Tomislav Dujmović je za domaćine igrao do 62. minute.

Inače, Rayo Vallecano je momčad kojoj puno više odgovaraju nastupi na gostujućim terenima. Od 25 osvojenih bodova njih 15 su uzeli na strani, a prema tom pokazatelju zauzimaju 4. mjesto na ljestvici. Ovom pobjedom isprali su gorak okus nakon dva uzastopna domaća poraza.

S druge strane, navijači Zaragoze na pobjedu svojih ljubimaca čekaju od 16. listopada prošle godine kada je s 2-0 poražen Real Sociedad, dakle gotovo četiri mjeseca.

Primera, 22. kolo:

Zaragoza - Rayo Vallecano 1-2 (Postiga 32 / Costa 74, Michu 81)

Sevilla - Villareal 1-2 (Bruno 33-ag / Valero 22, Camunas 81)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.