Sport

Nogomet, Primera

Dujmović: Odigrao sam najbolju utakmicu sezone

Dujmović: Odigrao sam najbolju utakmicu sezone

Vezni nogometaš Zaragoze i hrvatske reprezentacije, 31-godišnji Tomislav Dujmović, spojio je dvije utakmice odigrane od početka do kraja za posljednjeplasiranu momčad španjolske Primere.

Također se poklopilo da su Aragonci u njima izvukli četiri boda, pri čemu su Valenciju u srijedu iznenadili na Mestalli pobijedivši 2-1 s dvama igračima manje: bez jednoga (Alvarez) su igrali od 21., bez drugog (Zuculini) od 85. minute. Ktome su u trenutku kad su izgubili Alvareza već gubili 1-0.

- Igrali smo dobro i žestoko se borili, a ktome imali i prilično sreće - rekao je za Totalsport hrvatski reprezentativac na privremenom radu u nekad velikome španjolskom klubu:

- Mogu mirne duše reći da sam odigrao svoju najbolju utakmicu otkako sam stigao u Zaragozu prošlog siječnja. Osjećam da sam se nametnuo, te da bih mogao nastaviti igrati i dalje. Trener je u posljednje vrijeme jako puno rotirao, a mene objektivno nije stigao upoznati u dva protekla mjeseca koliko sam ovdje.

Proljetni je dio sezone na vlastito inzistiranje Dujmović došao odraditi na posudbu iz moskovskog Dinama, s kojim važeći ugovor ima do kolovoza iduće godine.

- Na kraju sezone definitivno se vraćam u Moskvu. Nemam u posudbenom ugovoru čak niti klauzulu o mogućemu Zaragozinom pravu prvokupa. Ja na tome nisam inzistirao, a klub očito nije želio pregovarati o dugoročnijoj suradnji svjestan opasnosti od ispadanja u Segundu.

Zar ne postoji nikakva mogućnost za ostanak?

- Teoretski da, ali neovisno o ovome posudbenom razdoblju. Uopće, pitanje je kako će stvari izgledati ovdje sljedeće sezone. Predsjednik kluba ne vodi konzistentnu politiku. Ovdašnji su mediji pisali da je kroz Zaragozu tijekom 2.5 protekle sezone prošlo više od stotinu igrača. Evo, i na kraju ove sezone klub će opet napustiti 12 igrača. Čak i da sačuvamo prvoligaški status, pitanje je s koliko će se kvalitete moći ući u sljedeću sezonu.

Ima li realnih izgleda za opstanak?

- Istina je da imamo jako težak raspored: dolazi nam u nedjelju Atletico, onda idemo na teško gostovanje kod Sportinga koji se s nama bori za opstanak, nakon čega nam dolazi Barcelona, pa onda i gostovanje kod Seville. Dakle, bit će jako teško, premda ne i nemoguće.

- Volio bih prvenstveno zbog sportske strane da uspijemo izboriti opstanak jer to bi bio veliki uspjeh. Najbitnije mi je ponašati se profesionalno i nastojati igrati što bolje kako bih postigao zadovoljavajuću formu za nastup na Europskom prvenstvu. Dolaskom u Zaragozu svejedno nisam pogriješio. Osjetio sam ili ću osjetiti kako je igrati protiv Reala, Valencije ili Barcelone, a to je iskustvo koje mnogi nisu doživjeli.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.