Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Bundesliga: Santini od prve minute

Bundesliga: Santini od prve minute

U prvoj utakmici 21. bundesligaškog kola nogometaši Wolfsburga na svom su travnjaku sretno pobijedili "fenjeraša" Freiburga 3-2 unatoč odličnom otporu gostiju.

Tri su puta domaćini, za koje je svih 90 minuta igrao Mario Mandžukić, dolazili u vodstvo, s tim da je prvi i treći pogodak postigao češki 25-godišnji veznjak Petr Jiraček, ovozimsko Magathovo pojačanje iz Viktorije iz Plzena. Postao je Čeh tako prvo bundesligaško pojačanje u 2012. godini s dvama postignutim pogocima na jednoj utakmici.

Za 2-1 vodstvo domaćih pogodio je Marcel Schäfer u 14. minuti okrunivši lijepu akciju u kojoj je sudjelovao i Mandžukić. Gol su, međutim, gosti primili iz dvostrukog zaleđa: bio je u njemu najprije asistent Sio, koji je petom lijepo proigrao strijelca u drugome minimalnom zaleđu.

Goste, koji su na travnjak Volkswagen Arene istrčali s najmlađom momčadi u prosjeku ove sezone u Bundesligi, starom svega 23.3 godine, predvodio je 23-godišnji veznjak Daniel Caligiuri, najzaslužniji za prvi te strijelac drugog pogotka. Za gostujući je sastav prvu utakmicu započeo 22-godišnji hrvatski napadač Ivan Santini, ovozimsko pojačanje iz Zadra. Zamijenjen je u 65. minuti.

Freiburg je nakon novog poraza ostao na samom dnu ljestvice, dok se Wolfsburg šestom uzastopnom domaćom pobjedom probio na osmo mjesto.

Bundesliga, 21. kolo:

Wolfsburg - Freiburg 3-2 (Jiraček 5, 61, Schäfer 14 / Flum 12, Caligiuri 38)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.