Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Harnik hat-trickom razbio Herthu

Bundesliga: Harnik hat-trickom razbio Herthu

U 21. kolu Bundeslige Hertha je teško stradala na gostovanju kod Stuttgarta s 5-0, a junak domaćina bio je austrijski nogometaš Martin Harnik koji je berlinčanima zabio tri pogotka.

Nije se proslavila obrana Herthe na čelu s kapetanom Androm Mijatovićem koji je odigrao cijelu utakmicu na Mercedes-Benz Areni. Raspoloženi Stuttgart već je u prvih 45 minuta otklonio sve dvojbe oko pobjednika ovog susreta. Naime, nakon što su u 24. i 28. minuti Vedad Ibišević i Martin Harnik doveli "švabe" u vodstvo 2-0, u 30. minuti je izravan crveni karton zaradio Herthin Andreas Ottl, pa su Okazaki i Harnik do kraja prvog dijela svojim povisili na 4-0. U nastavku su domaćini s čovjekom više nastavili pritisak na obranu gostiju koja je popustila u 58. minuti za treći pogodak Harnika na ovom susretu odnosno jubilarni 10. u prvenstvu ove sezone.

Bez Arjena Robbena u početnom sastavu drugu utakmicu zaredom, Bayern je pred svojim navijačima s 2-0 svladao slabašni Kaiserslautern. Veliku dominaciju u udarcima na protivnička vrata (16-4), te u posjedu lopte (75-25), u prvih pola sata konkretizirali su Gomez i Müller. Mariju Gomezu je ovo bio 18. bundesligaški zgoditak sezone. Ivica Olić je zaigrao umjesto Francka Riberyja od 78. minute, a Robben je dobio priliku od 56. kada je zamjenio strijelca Müllera.

Aktualni prvak i trenutno vodeća momčad prvenstva dortmundska Borussija je na svojoj Signal-Iduna Areni s tijesnih 1-0 bila bolja od Bayera za kojeg je od početka pa do 75. minute na poziciji desnog bočnog braniča zaigrao i Vedran Ćorluka. Jedini gol na utakmici djelo je Kagawe u 45. minuti, a za Borussiju je od 86. nastupio Ivan Perišić.

Drugu utakmicu za redom od povratka u Mainz zabio je Egipćanin Zidan, a ovog puta je to bilo dovoljno za domaći remi 1-1 s Hannoverom kojem je bod osigurao Sobieh minutu prije isteka 90. odnosno svega četiri minute po ulasku u igru.

Pogoci u Bremenu pali su na početku, te na izmaku susreta između Werdera i Hoffenheima (1-1). Poveli su gosti u 4. minuti preko Vestergaarda, a izjednačio je Arnautović u 90. minuti. Srđan Lakić je predovdio napad Hoffenheima od početka dvoboja, a zamjenjen je desetak minuta prije kraja.

Kasnije igraju Borussija Mönchengladbach i Schalke.

Bundesliga, 21. kolo:

Borussija Dortmund - Bayer Leverkusen 1-0 (Kagawa 45)
Mainz - Hannover 1-1 (Zidan 7 / Sobiech 89)
Bayern - Kaiserslautern 2-0 (Gomez 6, Müller 30)
Werder - Hoffenheim 1-1 (Arnautović 90 /Vestergaard 4)
Stuttgart - Hertha 5-0 (Ibišević 24, Harnik 28, 41, 58, Okazaki 32)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.