Sport

Nogomet, Premiership

Drogba: "Ne završiti među 4 bila bi katastrofa"

Drogba:

Didier Drogba ne želi ni pomišljati na scenarij po kojem bi Chelsea ostao bez barem kvalifkacija za plasman u Ligu prvaka. Bila bi to katastrofa, kaže.

Chelsea se na prijelazu iz siječnja u veljaču našao u krizi. Nije dobio posljednje četiri utakmice u Premier ligi i pao na petu poziciju. Tijekom Afričkog kupa nacija morao je igrati bez Didiera Drogbe, koji je s Obalom Bjelokosti poražen u finalu od Zambije.

Napadač se ovog tjedna pridružuje momčadi, a na upit iz Sky Sportsa, postoji li mogućnost da Chelsea ostane bez Lige prvaka, rekao je: "Možda ću izgledati arogantno, ali ne, jer se nadam i vjerujem da ćemo pobijediti u svim našim utakmicama i završiti među četiri najbolja."

"Možda smo uzeli zdravo za gotovo da ćemo svake godine završiti u prve dvije ili tri pozicije. Moramo se boriti, a odgovornost je na menadžeru i igračima. Mislim da je za to odgovorna cijela momčad. Teško je okriviti jednog čovjeka."

U izjavi za The Sun bio je Drogba puno konkretniji: "Ako ne završimo među prva četiri, bila bi to katastrofa. Moramo to ostvariti jer je Chelsea veliki klub. Naravno da se može dogoditi i da završimo ispod četvrtog mjesta."

Na udaru kritika u posljednje vrijeme našao se Andre Villas-Boas, menadžer Chelseaja kojeg su pojedini mediji prozvali zbog manjka autoriteta u svlačionici jer ima 34 godine, jednu više od Drogbe, ali i jednu manje od kapetana Johna Terryja.

"Za mene menadžerove godine nisu problem. Morate poštovati njegovu poziciju i autoritet", kaže Drogba i objašnjava zašto se Bluesi muče. "Teško je jer pokušavamo promijeniti svoju filozofiju, pa vjerojatno zato treba vremena, a mi se mučimo kako bismo bili na jednoj od prve dvije pozicije."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.