Sport

Tenis

ATP Rotterdam: Krunu love Federer i Del Potro

ATP Rotterdam: Krunu love Federer i Del Potro

Švicarski tenisač Roger Federer i Argentinac Juan Martin del Potro igrat će u nedjelju u finalu dvoranskog ATP turnira u Rotterdamu. Federer će loviti 71. ATP krunu, a Del Potro desetu.

Posve različito su ta dvojica tenisača došla do finala. Federer je protiv Rusa Nikolaja Davidenko igrao dva sata i petnaest minuta, te je u sjajnom meču slavio 4-6, 6-3, 6-4. Može se reći da su obojica jednako zaslužila finale, ali je na kraju mrvicu više sreće i spretnosti imao Švicarac. Federer je propuštao 15-40 u prva dva servis-gema Rusa u trećem setu, ali je zato Davidenko propustio 0-40 pri vodstvu 4-3 u trećem setu.

Taj trenutak kada nije realizirao niti jednu break-loptu ga je slomio. U idućem gemu nije osvojio niti jedan poen na svom servisu, a nije imao snage niti doći do breaka u posljednjem gemu meča. Bio je to njihov, već devetnaesti međusobni meč, a Federer sada ima 17-2.

Del Potro je na terenu proveo skoro dvostruko manje vremena od Federera. Samo mu je bilo potrebno jedan sat i petnaest minuta da slomi Čeha Tomaša Berdycha uz pobjedu 6-3, 6-1. Napravio je čak četiri breaka, dobio 23 od 26 poena nakon prvog servisa i učinio je suparnika posve nemoćnim. Baš kao i dan ranije u četvrtfinalu Troickoga.

ATP Rotterdam, polufinale:

Federer (1) - Davidenko 4-6, 6-3, 6-4

Del Potro (3) - Berdych (2) 6-3, 6-1


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.