Sport

Tenis, ATP

ATP Basel: Potpuna repriza prošle godine, Del Potro slavljenik

ATP Basel: Potpuna repriza prošle godine, Del Potro slavljenik

Argentinski tenisač Juan Martin del Potro obranio je naslov pobjednika na dvoranskom ATP turniru u Baselu. Opet je Del Potro bio bolji od domaćeg junaka Rogera Federera.

Prošle je godine Del Potro slavio 6-4, 6-7, 7-6, dok je ove nedjelje nadjačao trećeg nositelja u Baselu sa 7-6(3), 2-6, 6-4.

Smanjio je Argentinac time na 13-5 u međusobnim susretima s Federerom, ali treba podvući kako je ovom nedjeljnom pobjedom došao do trećeg uspjeha zaredom protiv Švicarca.

Osvojio je Del Potro sedamnaesti ATP turnir u karijeri, te četvrti u ovoj 2013. godini. Ranije je slavio u Rotterdamu, Washingtonu i Tokiju.

U prvom se setu vodila izjednačena borba koja je kulminirala ulaskom u tie-break gdje je Del Potro poveo 3-0 (s dva mini-breaka) i tu prednost lako očuvao do kraja.

No, u drugoj se dionici Federer razbudio i nije Argentincu dao baš nikakvu šansu. U trećem je setu, pak, Del Potro napravio break u prvom gemu i čuvao tu prednost do kraja, a pritom je spasio i dvije break-lopte.

Inače, u trećem je setu Del Potro odlično igrao na svoj servis, pa je tako izgubio samo jedan poen nakon prvog servisa (16 od 17), te pet poslije drugog servisa (5 od 10).

Federer je tako i dalje ostao na samo jednom osvojenom ATP turniru u godini, što mu je najgori rezultat od 2001., prve profesionalne godine, kada je također osvojio jedan turnir, onaj premijerni u Milanu.

ATP Basel, finale:

Del Potro (1) - Federer (3) 7-6(3), 2-6, 6-4


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.