Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Ćorluka asistent u slavlju Bayera

Bundesliga: Ćorluka asistent u slavlju Bayera

U Bundesligi je u subotu odigrana glavnina utakmica 23. kola, a nogometaši Bayera iz Leverkusena su u rajnskom derbiju pobijedili kao gosti Köln 2-0. Podiglo ih je to, barem privremeno, na peto mjesto ljestvice.

Lars Bender je bio "krvnik" domaćina, te je postigao oba pogotka. U 16. minuti je imao za asistenta opet odličnog u dresu Bayera Vedrana Ćorluku, dok je u 51. zabio za 2-0 nakon jedne od brojnih grešaka Kölna u obrani. Za domaću je momčad do 75. minute igrao hrvatski igrač Mato Jajalo.

Mario Mandžukić je s tribina gledao kako njegovi suigrači Wolfsburga gube domaću utakmicu protiv Hoffenheima. Na tom je ogledu bilo barem petnaestak stopostotnih šansi, kao i neopravdano poništenog pogotka (za Hoffenheim), no gosti su na kraju ipak slavili 2-1. Pogodak odluke je postigao Schipplock u 84. minuti iz kontre, a taj je igrač zamijenio hrvatskog nogometaša Srđana Lakića u 73. minuti. Za goste je pred sam kraj ogleda iz igre izašao i Boris Vukčević, koji je odigrao vrlo dobru partiju u dresu Hoffenheima koji je ovom pobjedom i preskočio Wolfsburg na ljestvici.

Otto Rehhagel je na trenerskoj klupi Hertha startao porazom i to prilično bolnim. Jedan od konkurent za ispadanje, Augsburg, je kao domaćin pobijedio sa čak 3-0, a dvostruki strijelac je bio Öhrl. Kod gostiju je cijelu utakmicu odigrao Andre Mijatović, a u završnoj fazi duela je dobio i žuti karton.

Stuttgart je lakoćom svladao Freiburg 4-1 uz opet, za pogotke, raspoloženog Harnika (dva gola), dok je još uvjerljiviji bio Mainz koji je sa 4-0 svladao Kaiserslautern. Recimo i da je Harnik postigao četiri pogotka Freiburgu u posljednja dva susreta.

Bundesliga, 23. kolo:

Köln - Bayer 0-2 (Bender 16, 51)

Mainz - Kaiserslautern 4-0 (Zidan 3, Szalai 17, Müller 30, Choupo-Moting 74)

Stuttgart - Freiburg 4-1 (Harnik 12, 82, Okazaki 22, Boulahrouz 63 / Diagne 27)

Wolfsburg - Hoffenheim 1-2 (Helmes 69-11m / Firmino 2, Schipplock 84)

Augsburg - Hertha 3-0 (Öhrl 61, 63, Ndjeng 90)

Werder - Nürnberg (kasnije)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.