Sport

Nogometni mercato

Blick: Petrić se vraća u Švicarsku?

Blick: Petrić se vraća u Švicarsku?

Nakon što je postalo jasno da će ovo biti posljednja sezona koju će hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić (31) odigrati za HSV, počela su nagađanja gdje će nastaviti karijeru.

Švicarski dnevnik na njemačkom jeziku sa središtem u Zürichu, Blick, piše kako je realna opcija da se Petrić vrati igrati u Švicarsku u kojoj je prethodno branio boje Badena, Grasshoppera i Basela.

Kada je u rujnu prošle godine igrao pripremnu utakmicu s HSV-om u Luzernu Petrić je za Blick rekao:

- Moram priznati da me malo hvata nostalgija za kućom i da često razmišljam kada ću se vratiti. Ne mogu odlučiti da li će to biti sljedećeg ljeta ili kasnije.

Povratak u Švicarsku očito bi razveselio Petrićevu suprugu Despinu koja je 2010. godine u Zürichu otvorila svoj butik. Pored toga, Petrić je nogometno stasao u Neuenhofu.

Blick navodi i kako u slučaju povratka u Švicarsku postoje samo tri kluba za koja bi mogao zaigrati, Basel, Luzern i Young Boysi budući su ga oni jedni sposobni i platiti.

Predsjednik Luzerna Walter Stierli još se tijekom zimskog prijelaznog roka raspitivao za hrvatskog napadača:

- Petrić je jedno od imena koje nas zanima, pogotovo jer mu ugovor istječe na ljeto. Na nama je da pregledamo njegov dosje - rekao je Stierli.

Blick je čak putem svoje web-stranice lansirao anketu u kojoj postavlja pitanje "treba li se Petrić vratiti u Švicarsku?"

Dva su ponuđena odgovora: "Da, veselimo mu se", i "Ne, on je predobar za Superligu". Prvi odgovor zasad je dobio veliku većinu od 66% glasova.

Podsjećamo, u ponedjeljak je sportski direktor HSV-a Frank Arnesen rekao kako Petriću ne misli produljivati ugovor na kraju sezone budući njegov ugovor (plaća od 2.7 milijuna eura godišnje, op.a.) smatraju prevelikim teretom, pogotovo s obzirom na starost.

Petrić je u ljeto 2008. godine stigao u HSV iz Borussije Dortmund za 7.3 milijuna eura. Otada je u 127 utakmica bio strijelac 60 golova, a ove je sezone u 17 susreta šest puta tresao protivničke mreže.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.