Sport

Nogomet, Bundesliga

Gomez: Slomio nas je pritisak; Van Buyten: Bili smo previše samopouzdani

Gomez: Slomio nas je pritisak; Van Buyten: Bili smo previše samopouzdani

Nogometaši Bayerna pokušavaju pronaći opravdanje za vrlo loše recentne partije u Bundesligi, zbog kojih imaju veliki zaostatak za braniteljem naslova, dortmundskom Borussijom.

Bayern je zimsku stanku dočekao na prvom mjestu na ljestvici, s tri boda prednosti pred ''žuto-crnima'' iz Dortmunda. Nakon poraza u Leverkusenu od Bayera s 2-0 u prošlom, 24. kolu, Bavarci za Borussijom zaostaju 7 bodova!

- Nedosjatje nam sreće, ali i odlučnosti u akcijama pred suparničkim vratima. U obrani smo nestrpljivi. Apsolutno želimo pobijediti u svakoj utakmici i znamo da moramo pobjeđivati. Otvorimo se i uđemo u probleme. Zbog pritiska da moramo pobijediti, postanemo nervozni i nesigurni. To nam se ne bi smjelo događati. No, kada se dogodi, više nismo kompaktni i ne igramo s potrebnom disiplinom.

Odbacio je kritike na račun trenera Juppa Heynckesa, koji je optužen da je izgubio kontrolu nad momčadi.

- Nije točno, pogledajte samo prvo poluvrijeme u Leverkusenu, ne možete reći da nas trener nije dobro pripremio. Za dobrobit momčadi, svatko od nas bi trebao biti i samokritičan.

Onda je krenuo od sebe. Iako je na vrhu ljestvice strijalaca s 18 golova iz 23 utakmice, u zadnjim nastupima ga nije išlo.

- Prolazim kroz tešku fazu jer nisam zabijao u zadnjim utakmicama. Moram jednostavno nastaviti igrati kao i inače, ali i djelovati konstantnije ispred gola suparnika. Bio sam blizu postizanja gola u Leverkusenu, siguran sam da ću poentirati u idućeim utakmicama - zaključio je Gomez.

Za razliku od njega, srednji branič Daniel Van Buyten je ponudio sasvim drukčiji pogled na srž problema. Prozvao je suigrače da se ne trude dovoljno na treninzima!

- Sve počinje na trening-igralištu. Moramo raditi bolje ako želimo biti uspješniji na utakmicama. Teško je prihvatiti što nam se događa nakon odličnog prvog dijela sezone. Možda smo bili i previše samopouzdani - rekao je Van Buyten.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.