Sport

Taekwondo

Taekwondo: Nikola Bojo treći na German openu

Taekwondo: Nikola Bojo treći na German openu

Otvoreno prvenstvo Njemačke (German open) je okupilo oko 1200 seniora i juniora. Nastupile su 33 seniorske i 17 juniorskih reprezentacija iz cijelog svijeta. German open ima status G-1 WTF-a i ETU A-class što označava visoku kvalitetu natjecanja i konkurencije.

U seniorskoj konkurenciji prijavljeno je preko 650 natjecatelja.

Hrvatsku reprezentaciju predstavljali su seniori od 10 natjecatelja iz 8 klubova u pet kategorija, uz vodstvo trenera reprezentacije Branimira Blečića.

Brončane medalje osvojili su Nikola Bojo iz TK Zadar i Vedran Golec iz TK Jastreb. Time je hrvatska reprezentacija zauzela 11. mjesto.

Nikola Bojo, član Taekwondo kluba Zadar, nastupio je u kategoriji -87 kg u jakoj konkurenciji među 45 natjecatelja iz cijelog svijeta.

U prvoj borbi protiv Rusa Evgeny Mitlina pobijedio je lako sa 17-3. Druga borba protiv Njemca Stefana Ulicnika završila je rutinskom pobjedom 7-4, u trećoj ni Kazakstanac Salamat Kurbaniyazov nije prošao bolje 5-1.Borba za medalju bila je neizvjesnija jer je domaći Erol-Tarik Yorulmaz imao podršku sudaca pa se Nikola morao boriti i protiv njih, ipak uspio je pobijediti sa 8-6

U polufinalu, kod već osiguranog trećeg mjesta i brončane medalje, za ulazak u viši rang borio se protiv dvometarskog Rusa Radika Isaeva. Borba je bila do kraja neizvjesna, bilo je pogodaka u glavu s obje strane, a na nekoliko sekundi prije kraja borbe kod rezultata 9:9 Nikola je dobio nepravednu opomenu i negativni bod, te je borba završila u korist Rusa 9-10.

Ovako dobrim nastupom Nikola je osigurao nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati 05. i 06. svibnja u Manchesteru.Već slijedeći vikend odlazi na pripreme reprezentacije u Makarsku u trajanju od 10 dana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.