Sport

Nogometni mercato

Favre stopirao dolazak Petrića, ali želi Iličevića?

Favre stopirao dolazak Petrića, ali želi Iličevića?

Prema pisanju njemačkog Expressa, trener Borussije Mönchengladbach Lucien Favre stopirao je dolazak hrvatskog napadača Mladena Petrića, ali bi u svojim redovima volio vidjeti njegova suigrača Ivu Iličevića.

Švicarskom stručnjaku ugovor s najugodnijim ovosezonskim iznenađenjem u Bundesligi istječe sljedeće ljeto, a u klubu ga silno žele zadržati. Već su mu navodno ponudili novi trogodišnji ugovor, a za pojačanja su mu u predstojećem prijelaznom roku spremni osigurati 30 milijuna eura. Borussiji (M) će svakako trebati pojačanja budući da je već poznato da Marco Reus odlazi u Borussiju (D), a Roman Neustädter u Schalke, dok je blizu napuštanju kluba i brazilski branič Dante.

Favre je već počeo sastavljati listu želja, a prema tvrdnji Expressa, prošli se tjedan negativno izrazio o mogućnosti dolaska Mladena Petrića. Hrvatskom 31-godišnjem nogometašu na ljeto istječe ugovor s HSV-om, a budući da novi neće potpisati, ima slobodne ruke za pronalazak novog kluba. Iako ga Favre iznimno cijeni, Petrić mu se ne uklapa u planove jer ga trenutno više zanima krilni igrač.

U tom je smislu bacio oko na Sidneyja Sama (Bayer Leverkusen) i našeg Ivu Iličevića koji je prošlo ljeto iz Kaiserslauterna prešao u HSV. Na Favreovom su popisu navodno i centralni veznjak Basela Granit Xhaka, te branič Borussije (D) Felipe Santana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.