Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Mandžukić golom i dvama asistencijama potopio Nürnberg

Bundesliga: Mandžukić golom i dvama asistencijama potopio Nürnberg

Tek drugu gostujuću pobjedu u Bundesligi ove sezone ostvarili su nogometaši Wolfsburga u 26. kolu. Zahvaljujući ponajprije Mariju Mandžukiću koji je bio strijelac i dvostruki asistent svladali su Nürnberg 3-1.

Mario Mandžukić još je jednom pokazao tvrdoglavom treneru Wolfsburga Felixu Magathu da je momčad iz "vučjeg grada" nezamisliva bez hrvatskog reprezentativca, barem ako žele pobjeđivati. Naime, nakon što su domaćini u Nürnbergu poveli 1-0 preko Didavija već u 9. minuti, uslijedio je show bivšeg napadača Marsonije, Zagreba i Dinama. Prvo je na odlično ubacivanje Schafera s lijevog boka u padu iz dosta teške situacije glavom poentirao u 15. minuti, da bi svega desetak minuta kasnije odličnim potezom prebacio braniča domaćih i idealno poslužio Helmesa koji je iz voleja s ruba kaznenog prostora zakucao loptu u donji desni kut golmana Nürnberga Schafera. Nakon toga je mogao zabiti i drugi gol, ali je glavom pogodio vratnicu. U drugom je poluvremenu razigrani Mandžukić još jednom odlično proigrao Helmesa, ovaj puta glavom, a potonji je svojim drugim pogotkom zacementirao pobjedu Wolfsburga. Bile su to 5. i 6. bundesligaška asistencija Marija Mandžukića, te ukupno 9. ligaški gol ove sezone.

Još se jedan, doduše povremeni, hrvatski reprezentaivac upisao u strijelce. Nažalost, premijerni pogodak Ive Iličevića u dresu HSV-a stigao je kod rezultata 3-0 za goste iz Freiburga za koje je Ivan Santini u igru ušao tek u 89. minuti. Inače, čini se da je Iličević zgoditak postigao iz nedosuđenog zaleđa, a ovaj poraz novi je težak udarac za momčad iz Hamburga koja je došla u situaciju da će se do kraja boriti za goli prvoligaški život. S druge strane, Freiburg je sa 7 bodova iz zadnja tri kola iz gotovo bezizlazne situacije došao na bod od pozicije koja garantira opstanak u njemačkoj nogomentoj eliti. Dodajmo da je za domaće cijeli susret odigrao i Mladen Petrić, a ''istaknuo se'' promašajem početkom drugog poluvremena kada je s nekoliko metara na drugoj vratnici neometan uputio loptu u gol-aut...

Derbi kola su na Bay-Areni odigrali domaći Bayer i Borussia iz Mönchengladbacha, a slavili su gosti na krilima Reusa koji je prvo u 7. doveo goste u vodstvo, a potom nakon poravnanja Kiesslinga u 75. minuti, dvije minute prije isteka 90. u kontri prošao dvojicu braniča "apotekara", te pravovremeno uposlio De Camarga koji rutinski obilazi vratara i zabija za pobjedu.

Pohod prema obrani naslova prvaka nastavila je dortmundska Borussija koja je s minimalnih 1-0 nadigrala Werder. Gosti iz Bremena zaigrali su s najmlađom momčadi u klupskoj povijesti (prosjek 23 godine i 180 dana), a jedini strtijelac bio je Kagawa kojem je ovaj 17. bundesligaški pogodak bio prvi koji je postigao udarcem glavom.

U preostalom dvoboju Augsburg je okrenuo vodstvo Mainza, te pred svojim navijačima došao do vrijedne pobjede u borbi da se ekspresno nakon jedne sezone ne vrati u drugu Bundesligu.

Kasnije igraju Hertha i Bayern.

Bundesliga, 26. kolo:

Nürnberg - Wolfsburg 1-3 (Didavi 9 / Mandžukić 15, Helmes 24, 53)

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 1-2 (Kiessling 75 / Reus 7, De Camargo 88)

Borussia Dortmund - Werder 1-0 (Kagawa 8)

HSV - Freiburg 1-3 (Iličević 74 / Flum 20, Caligiuri 43, Makiadi 72)

Augsburg - Mainz 2-1 (Koo 43, Langkamp 51 / Allagui 36)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.