Sport

Mali nogomet

Odigrano pretposljednje kolo Benkovačke lige

Odigrano pretposljednje kolo Benkovačke lige

U predzadnjem 15. kolu Benkovačke malonogometne lige prikazan je dopadljiv i kvalitetan nogomet, te su gledatelji opet došli na svoje.

Liga se bliži svom završetku, utakmice su sve efikasnije i uzbudljivije. Stječe se dojam da je svima žao što liga završava idući vikend, jer je tijekom lige stvoreno veliko prijateljstvo i zajedništvo među svim ekipama i igračima a to je najveći dobitak.

U ovom kolu odigrana su dva derbija, Raštević - Smilčić i LTH metalni lijev - Sv. Martin, no i preostale dvije utakmice su također bile izvanredne.

Smilčić je došao u najjačem sastavu sa željom da konačno skine skalp Rašteviću. Početak utakmice to je i nagovjestio, jer se krenulo žestoko s obje strane. Međutim, superkvalitetni prvak Raštević već je u 7. minuti poveo sa 1-0, kada je Zanić iz jedne polukontre s bočne strane sjajno uposlio Ljutića koji u padu s pola metra pogađa vrata Smilčića. S tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Raštević opet stvara šanse, na scenu stupa nezadrživi Ivan Ljutić koji se varkom tjela oslobodio dvojice igrača Smilčića i s deset metara snažno puca po podu u sami kut vratara Lončara i Raštević vodi 2-0. Čim se krenulo sa centra, Stipe Vedrić upošljava Marka Anića koji između dvojice igrača prima loptu i velemajstorski pogađa uz samu stativu vratara Tokića, te smanjuje rezultat na 2-1. Do kraja utakmice Raštević je dominirao, te su Orlović i Ljutić promašili prazan gol.

Drugi derbi Sv. Martin i LTH su odigrali žestoko i sa puno nervoze i bezrazložnog prigovaranja sucima. Sv. Martinu ova utakmica je bila od velikog značaja, jer im je samo pobjeda značila da bi mogli preuzeti drugo mjesto odličnoj ekipi LTH-a. U ovoj utakmici gledatelji nisu mogli puno toga vidjeti, o čemu govori i podatak da je postignut samo jedan pogodak. LTH je zasluženo pobjedio jer je u svojim redovima imao odličan duet Dujmović-Jelić. Denis Jelić je i ovaj put pokazao svoju sjajnu golgetersku sposobnost i kvalitetu, te je i postigao jedini pogodak koji je odlučio pobjednika.

Benkovačko Selo i Vrana su odigrali odličnu utakmicu sa mnoštvom lijepih akcija, poteza, te su pokazali veliku borbenost sa visokim ritmom. U zadnjim minutama Benkovačko Selo je spašavalo rezultat 3-2 jer je Vrana imala bezbroj šansi, ali je na kraju ipak ostalo 3-2 za Benkovačko Selo.

Ljepoticu kola odigrali su Rodaljice i Benkovac sa puno akcija, gdje je postignuto čak 7 zgoditaka. Rodaljice su na poluvremenu imali rezultat 4-1 ali je Benkovac u drugom poluvremenu krenuo na sve ili ništa i ekspresno smanjio na 4-3. Do kraja utakmice Benkovac je stvorio bezbroj čistih šansi ali je izvanredni vratar Rodaljica Dinko Kamber-Dinja činio čuda i sačuvao pobjedu za svoju ekipu Rodaljice.

Sljedeći vikend Benkovačka malonogometna liga završava svoje natjecanje za ovu sezonu, kada će gradonačenik grada Benkovca Branko Kutija uručiti najboljim ekipama i pojedincima pehare i medalje.

Športska dvorana Benkovac, gledatelja 200. Suci: Zdenko Bakarić i Ante Zubčić.

LTH METALNI LIJEV - SV. MARTIN 1-0

LTH METALNI LIJEV: Stojčević, Kralić, M. Kvesić, Pešut, I. Kvesić, Jelić(1), Dujmović, Pejić, Dejanović, Čerina, Maračić. Voditelj: Marijan Pejić.

SV MARTIN: Ante Zubčić, Kokić, Čulina, J. Pedić, Remšak, Mikulec, Baždarić, Antonio Zubčić, Jergan, Baždarić, Z. Pedić, Kruneš, Bacalja. Voditelj: Zvonimir Pedić.

RAŠTEVIĆ - SMILČIĆ 2-1

RAŠTEVIĆ: Tokić, Ljutić(2), Čirjak, Perica, Jukić, Zanić, Margarin, Marinović, Marjanović, Kolić, Orlović. Voditelj: Dragan Klarica.

SMILČIĆ: Lončar, Anić(1), Kolčeg, Arbanas, Štrkalj, Pavičić, D. Janković, Marinović, Duspara, Jurešić, B. Janković, Crnjak, Budan, Vedrić. Voditelji: Krešo Arbanas i Vlatko Anić

RODALJICE - BENKOVAC 4-3

RODALJICE: Kamber, Ušljebrka(1), Patača (1), Vuksan-Ćusa, Mijić, Miletić(1), Čirjak(1), Marinović, Buljat, I. Marinović, Nimčević. Voditelj: Zoran Patača.

BENKOVAC: Žilić, Rogić (1), Zrilić, Ivandić, Zelić, Gašpar, Čirjak, Čerina, Guzić(1), Katuša(1), Budan, Zubčić. Voditelji: Jadranka Rogić i Marijan Zubčić.

BENKOVAČKO SELO - VRANA 3-2

BENKOVAČKO SELO: Knežević, Blažević(1), Marković (1), Erceg, Čerina, Vukančić, Šitum(1), Kristić, Lučić, Vulić. Voditelj: Toni Majić i Tome Jurišić-Murinjo.

VRANA: Barišić, Mario Đodan, Marko Đodan, L. Knežević(2), Ž. Knežević, Čačić, Šarić, Polegubić, Tokić, Desnica, Žutelija, M. Čirjak, J. Čirjak. Voditelj: Ive Knežević.

TABLICA ZA PRVAKA :

1.RAŠTEVIĆ 15 14 1 0 48-20 43
2.LTH MET. LIJEV 15 11 2 2 61-31 35
3.SV. MARTIN 15 8 3 4 54-25 27
4.SMILČIĆ 15 6 4 5 38-30 22
5.LISIČIĆ 14 7 1 5 47-52 22
6.PALJUV 14 5 3 6 38-44 18

TABLICA ZA POREDAK:

1.BENKOVAČKO SELO 14 7 0 7 45-39 21
2.BENKOVAC 14 5 4 5 38-49 19
3.RODALJICE 14 4 1 9 33-54 13
4.VRANA 15 4 0 11 36-52 12
5.VUKŠIĆ 14 1 2 11 40-73 5

Lista strijelaca:

1.ANTE BAKIĆ (PALJUV ) 20 GOLOVA
2.DENIS JELIĆ (LTH) 19
3.IVAN ORLOVIĆ (VUKŠIĆ) 15

M. Ledenko


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.