Sport

Nogomet, Bundesliga

Petrić poput Van Nistelrooya

Petrić poput Van Nistelrooya

Hrvatskog nogometnog reprezentativca Mladena Petrića (31) čeka težak kraj sezone u HSV-u, klubu koji će napustiti na kraju sezone.

Računajući večerašnju utakmicu protiv Wolfsburga HSV do kraja bundesligaške sezone ima za odigrati još osam utakmica, a Petrićeve igre i dalje su pod posebnim povećalom.

Nakon što je Hamburger Abendblatt prije desetak dana objavio članak o "problemu zvanom Petrić" i ostali njemački mediji počeli su pobliže secirati ovosezonski učinak hrvatskog napadača.

Kada je HSV-ov trener Thorsten Fink na press-konferenciji uoči utakmice protiv Wolfsburga upitan o hrvatskom "problematičnom napadaču", odgovor je bio toliko kratak da je svima bilo jasno da više ne želi reći ni riječi o toj temi.

- Trenirao je dobro - rekao je Fink, uputivši pritom takav mrki pogled da se nitko više nije usudio dalje propitivati o istoj tematici.

Berliner Zeitung navodi kako Petrića uslijed Guerrerove suspenzije od osam utakmica HSV u borbi za opstanak treba "više nego ikad", ali da nakon objave sportskog direktora Franka Arnesena kako na kraju sezone neće doći do produljenja suradnje, stvari više nisu iste.

Otad je u tri odigrane utakmice od Kickera ocijenjen sa katastrofalnih 5.5, 5 i 5.5, a u posljednjoj utakmici protiv Freiburga istaknuo se tek "promašajem praznih vratiju".

Njemački dnevnik navodi kako je situacija s Petrićem u HSV-u slična onoj s nizozemskim napadačem Ruudom van Nistelrooyem kada mu je hamburški klub stopirao transfer u Real Madrid. Tada je HSV patio neigranjem u Europi, a ovoga puta posljedice bi mogle biti puno teže (ispadanje u drugu ligu, op.a.).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.