Sport

Nogomet, Serie A

Sicilijanci ulazak Budana ocijenili ključnim za pobjedu Palerma

Sicilijanci ulazak Budana ocijenili ključnim za pobjedu Palerma

Konačno se i to dogodilo, a premda je došla na 1. travnja, portal Livesicilia.it podsjeća da prva ovosezonska gostujuća pobjeda nogometaša Palerma nije šala. Ključnim potezom za taj uspjeh autor teksta smatra ubacivanje u igru Igora Budana.

Pri vodstvu 1-0 za Bolognu pola sata prije kraja utakmice u Atalanti gostujući je trener Bortolo Mutti s klupe ubacio Igora Budana. Stasiti je Riječanin u 69. minuti pokrenuo Palermo svojim 7. golom u 15. nastupu ove sezone u Seriji A, a do kraja su s još dva pogotka Sicilijanci upisali tek prvu pobjedu na strani u cijeloj sezoni.

Novinar Bernardo Mattarella s portala Livesicilia.it ocijenio je kako je u izostanku Fabricija Miccolija uvođenje Budana bio potez koji je prelomio utakmicu na stranu Palerma.

- Ulazak Budana donio je Palermu toliko potrebnu dubinu u igri. Igor je bio spona do tada izoliranog Hernandeza u napadu s ostatkom momčadi. Nema sumnje da je Hrvat podigao momčad koja je pokazala veliki karakter, a ovom su pobjedom praktički osigurali ostanak u ligi, pa se lakše mogu posvetiti nekim zahtjevnim susretima koji dolaze. Prije svih je to gostovanje Juventusa u subotu - smatra Mattarella.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.