Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Der Westen: Perišić na putu prema udarnoj postavi

Der Westen: Perišić na putu prema udarnoj postavi

Sjajno iskorištavanje male minutaže posljednjih tjedana moglo bi Ivanu Perišiću donijeti mjesto u početnoj postavi Borussije Dortmund, piše Der Westen.

Hrvatski nogometaš, koji je prošlo ljeto stigao u redove njemačkog prvaka iz Club Bruggea, od prve je minute startao u samo pet utakmica u Bundesligi, posljednji put još u listopadu na gostovanjuu kod Stuttgarta. No, budući da Borussiju u osam dana očekuju tri velika izazova, dvoboji protiv Wolfsburga, Bayerna i Schalkea, Jürgen Klopp bi mogao malo "miksati" sastav, a priliku bi napokon mogao dočekati i 23-godišnji ofenzivni veznjak.

"Status Jakuba Blaszczykowskog i Shinjija Kagawe vjerojatno nije upitan. Ali jest onaj Kevina Großkreutza čija je forma u padu. Međutim, Großkreutz još uvijek ima odlučujuću prednost pred Perišićem, a to je defenzivna igra", piše, među ostalim, Der Westen.

Perišić je ove sezone u Bundeligi postigao pet pogodaka, uključujući i one protiv Kölna i Stuttgarta u zadnja dva kola. Analitičari Der Westena su izračunali da zabija u prosjeku svake 133 minute što je bolje i od prvog klupskog strijelca Roberta Lewandowskog koji zabija u prosjeku svakih 139 minuta. No, Poljak je postigao ukupno 17 pogodaka ove sezone i trenutno je treći strijalc lige.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.