Sport

Nogomet, Liga prvaka

Ivanović je bio "ključ" Messijevog promašenog jedanaesterca

Ivanović je bio

Branislav Ivanović, branič finaliste nogometne Lige prvaka Chelseaja, izjavio je da su ga suigrači pohvalili što se žrtvovao i zaradio žuti karton kako bi omeo Lionela Messija prilikom izvođenja jedanaesterca.

Početkom drugog poluvremena uzvratne utakmice Lige prvaka između Barcelone i Chelseaja na Nou Campu, bio je dosuđen jedanaesterac za Katalonce pri rezultatskoj prednosti 2-1, a loptu je uzeo Messi.

Međutim, Ivanović je došao do bijele točke i kopačkom je "razrovao" zbog čega mu je sudac dao žuti karton. Messi je promašio jedanaesterac, a Ivanović će finale, s obzirom da je zaradio suspenziju.

- Bilo je bitno da napravimo sve u našoj moći da prođemo u finale, bez obzira na žute kartone. Puno mi je suigrača čestitalo. Pokušao sam učiniti sve kako bih omeo Messija u izvođenju. Ovo je bilo prvi put da sam izveo takvo što, a vjerujte mi i posljednji - rekao je Ivanović.

Talijanski stručnjak na klupi Chelseaja, Roberto Di Matteo, rekao je da će udruženim snagama s Bayernom pokušati nagovoriti UEFA-u da poništi suspenzije kako bi finale obje momčadi dočekale u najjačim mogućim sastavima.

- Ako postoji i najmanja mogućnost pokušat ćemo. Ali, čisto sumnjam - rekao je Di Matteo.

Veliko finale u Münchenu će najvjerojatnije proći bez Raula Meirelesa, Ramiresa, Ivanovića (Chelsea), te Holgera Badstubera, Davida Alabe i Luiza Gustava (Bayern).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.