Sport

Tenis

ATP i WTA Rim: Karlović i Lučić uspješni na startu kvalifikacija

ATP i WTA Rim: Karlović i Lučić uspješni na startu kvalifikacija

Ivo Karlović i Mirjana Lučić stigli su na korak od plasmana u glavne ždrijebove za ATP Masters 1000 odnosno WTA turnir u Rimu, koji se igra idućeg tjedna.

Ivo Karlović, 60. tenisač svijeta, postavljen je za 8. nositelja kvalifikacija. U 1. kolu pobijedio je 92. tenisača svijeta, Nijemca Philippa Petzschnera 6-0, 7-6(3) nakon 72 minute igre. U prvom setu je Petzschner osvojio samo šest poena, dok se u drugom razvila ravnopravna borba iz koje se hrvatski tenisač izašao kao pobjednik u tie-breaku. Bio je to njihov peti ogleda i četvrta pobjeda Karlovića. Petzschner je jedinu pobjedu ostvario prošle godine u Davis Cup susretu u zagrebačkom Domu sportova.

Za plasman u glavni ždrijeb će Karlović igrati protiv 94. tenisača svjetskog poretka, Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza, kojeg je svladao jednom u tri prethodna dvoboja.

Mirjana Lučić, 112. tenisačica na WTA ljestvici, pobijedila je u 1. kolu kvalifikacija 16. nositeljicu i 89. igračicu svijeta, Amerikanku Jamie Hampton 6-4, 6-2 za sat i pol igre. Lučić očito ima igru za Hampton, jer sada ima 3-0 protiv nje. Za glavni ždrijeb igrat će protiv bolje iz ogleda 1. nositeljice, Španjolke Carle Suarez Navarro i Argentinke Gisele Dulko.

Petra Martić postavljena je za 2. nositeljicu. Kasnije u subotu će igrati protiv Čehinje Andree Hlavačkove.

ATP Rim, kvalifikacije, 1. kolo:

Karlović (8) - Petzschner 6-0, 7-6(3)

WTA Rim, kvalifikacije, 1. kolo:

Lučić - Hampton (16) 6-4, 6-2


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.