Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Di Matteo: "Moji igrači će u finalu dati sve od sebe"

Di Matteo:

Iako neće moći računati na četvoricu suspendiranih igrača, menadžer Chelseaja Roberto Di Matteo vjeruje da njegova momčad ima širinu kojom će pokriti izostanke i spremiti u vitrine željeni trofej.

Chelsea drugi put u svojoj povijesti ulazi u finale Lige prvaka s privremenim trenerom. 2008. godine bio je to Avram Grant čija je momčad izgubila u finalu Moskvi od Manchester Uniteda nakon izvođenja jedanaesteraca. U 2012. bit će to Roberto Di Matteo koji je u ožujku naslijedio Andrea Villas-Boasa, kojem je do tada bio pomoćnik.

Finale će se ovog puta igrati na Allianz Areni u Münchenu, domu posljednjeg ovosezonskog protivnika, Bayerna. Bavarska momčad pobijedila je u svih sedam ovosezonskih domaćih utakmica u Ligi prvaka, a trebala bi imati premoćnu navijačku podršku u subotu.

I Chelsea i Bayern prije međusobnog ogleda igrali su u finalima domaćih kupova. Londončani su pobijedili Liverpool u finalu FA kupa 2:1, dok je Bayern teško stradao u završnici DFB kupa, s 5:2 od Borussije Dortmund.

"Poznajem dosta ljudi koji spekuliraju zbog Bayernove posljednje utakmice, ali momčad ne procjenjujete na osnovu jedne jedne utakmice", rekao je Di Matteo u razgovoru za UEFA.com. "To je fantastična momčad, imaju mnoštvo izvrsnih igrača, a naša utakmica bit će teška. To i očekujete u finalu Lige prvaka."

Bayern će po peti europski naslov ići na domaćem terenu. Talijanski trener ne vjeruje da je to nužno prednost: "Nisam siguran hoće li to biti prednost domaćeg terena. Može biti i jedno i drugo. Ako pogledate to iz drugog kuta, možda će to biti dodatni pritisak. Teško je reći."

Chelsea će nastupiti bez četvorice suspenadiranih igrača, Johna Terryja, Branislava Ivanovića, Raula Meirelesa i Ramiresa. Di Matteo kaže da ima povjerenja u igrače koji će ih zamijeniti.

"Imamo dobru momčad, momčad koja nas je dovela ovako daleko iako smo igrali u tri natjecanja. Pokušali smo ostvariti sve naše ciljeve, a svi koji su igrali i mijenjali suigrače bili su izvrsni. Zato očekujem da ćemo opet iskoristiti našu momčad i da će svi koji nastupe dati sto posto od sebe."

Petr Čech, Ashley Cole, Didier Drogba i Frank Lampard započeli su finale 2008., a vjerojatno će i predstojeće. Uspomene su još svježe, priznaje talijanski stručnjak.

"Da, naravno da smo razgovarali o tom finalu, a iako je sada to povijest, bila je to sjajna prilika za klub da osvoji natjecanje. Sada opet imamo priliku i sretni smo zbog toga. Ovaj put želimo učiniti sve kako bismo pobijedili."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.