Sport

Tenis

Martić: Mogu igrati dobro na zemlji, pa odrasla sam na toj podlozi

Martić: Mogu igrati dobro na zemlji, pa odrasla sam na toj podlozi

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić privukla je pažnju stranih medija odličnim igrama i rezultatima na Roland Garrosu.

Nakon što je u 2. kolu izbacila domaću uzdanicu Marion Bartoli u tri seta, 21-godišnja tenisačica iz Duća je u ogledu 3. kola protiv još jedne iskusne igračice, Španjolke Anabel Medine Garrigues, odigrala još bolji meč. Slavila je sa 6-2, 6-1 ne dopustivši Španjolki niti najmanju šansu.

Martić je u razgovoru za Eurosport prokomentirala najbolje dane svoje karijere.

Prva ste Hrvatica među 16 najboljih u Roland Garrosu još od vremena Ive Majoli 1998. godine (godinu dana nakon što je osvojila French Open Majoli je stigla do četvrtfinala op.a.). Sigurno znate za taj podatak?

- Vrlo sam ponosna na to, jer je Iva bila velika igračica. Moj cilj je pokušati ostvariti slične uspjehe poput njenih, možda ne još ove godine, ali u nadolazećim sezonama.

Kako objašnjavate vaše uspjehe u Parizu, prvo ste pobijedili Marion Bartoli, a onda i Anabel Medinu Garrigues...

- Zadnje tri sezone nisam baš dobro igrala na zemlji. Nisam baš bila sretna ove godine što dolazi sezona na zemlji, nisam znala što mogu očekivati od sebe. No, ove godine sam u Budimpešti dobro počela. Osjetila sam da mogu biti opasna i na ovoj podlozi, Jednostavno sam igrala svoj tenis i vjerovala u sebe.

Vjerujemo da ste bili prilično ''zaposleni' u zadnja dva dana, nakon pobjede nad Bartoli. Kako su vam prošla ta dva dana?

- Istina je, puno ljudi me je zvalo i čestitalo mi. Primila sam puno pažnje, to je nešto na što nisam naviknuta. No, danas sam sve emocije gurnula na stranu i samo sam se koncentrirala na svoju igru.

Kako objašnjavate tako dobru vašu igru na zemlji, ako znamo da je tvrda podloga vaša najbolja?

- Zapravo sam odrasla na zemlji, pa je pretpostavka da bih trebala igrati dobro i na toj podlozi. Ja sam univerzalna igračica i ako igram dobro, nije mi važno koja je podloga u pitanju.

Kako ćete iskoristiti dan odmora do sljedećeg meča, osim treninga?

- Sanirat ću žulj i možda ću otići malo do grada, kako bih odmorila glavu od tenisa.

Dok vodimo ovaj razgovor, još ne znamo tko će vam biti sljedeća suparnica, Pennetta ili Kerber (u međuvremenu je pobijedila Njemica Angelique Kerber, op.a), ali što možemo očekivati od vas? Još jedno iznenađenje?

- Ne znam, dobro sam krenula na turniru. Ako ću igrati dobro, pogotovo ako ću servirati dobro, mogla bih biti opasna, koja god igračica bila s druge strane - zaključila je Petra Martić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.