Sport

Tenis

ATP Queen's Club: Čilić šesti nositelj, nastupaju Karlović i Dodig

ATP Queen's Club: Čilić šesti nositelj, nastupaju Karlović i Dodig

Teniska sezona igranja na travnatim podlogama starta idućeg tjedna u njemačkom Halleu i u londonskom Queen's Clubu. Trojica Hrvata nastupaju u Londonu, Nadal i Federer u Halleu, dok Novak Đoković odmara.

Marin Čilić šesti je nositelj većeg turnira (ždrijebom, ne i novčanom nagradom) u Kraljičinom klubu. U prvom je kolu slobodan. U drugom će na boljeg iz dvoboja Australca Matthewa Ebdena i Nijemca Matthiasa Bachingera.

U Čilićevu je dijelu ždrijeba, time i njegov potencijalni suparnik u četvrtfinalu, Ivo Karlović, koji u prvom kolu igra protiv Australca Lleytona Hewitta, starog poznanika iz prvog kola Wimbledona 2003. godine, kada je branitelja naslova izbacio u prvom kolu sjajnom igrom u četirima setovima. Nakon toga Karlović je slavio još dvaput zaredom na brzim podlogama, od čega baš u Queen'su 2005. godine, dok je u njihovu posljednjem dvoboju, prije tri godine u prvom kolu Roland Garrosa, slavio Australac u pet setova, od čega su prva tri završena tie-breakom.

Prvi će svoj uzajamni dvoboj igrati Ivan Dodig i Kanađanin Frank Dancevic, 73. protiv 120. tenisača svijeta.

Prvi je nositelj na 625.300 eura vrijednom turniru domaći predstavnik Andy Murray, a drugi Francuz Jo-Wilfried Tsonga. Spomenuta su dvojica lani igrali finale. Pobijedio je Škot.

Kažimo i da je zbog ozljede lijevog koljena nastup otkazao Juan Martin del Potro.

Bogatiji se turnir (750.000 eura) igra na, kažu mnogi, najboljoj travnatoj podlozi u svijetu, onoj u Halleu. Prvi nositelj u Njemačkoj je Rafael Nadal, koji je izgubio u svom jedinom meču ondje, odigranom davne 2005. godine. Bolji je tada u prvom kolu od ondašnjega friškog pobjednika Roland Garrosa bio Nijemac Alexander Waske.

Drugi je nositelj Švicarac Roger Federer, peterostruki pobjednik turnira (2003-2006., 2008.).

Stadion Gerry Weber nalazi se u Aleji Rogera Federera, kako se odnedavno nalazi odredište turnira u Halleu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.