Sport

Rangersi u novim problemima

Jelavić: Stanje u Rangersima slama mi srce

Jelavić: Stanje u Rangersima slama mi srce

U ekskluzivnom razgovoru za The Scottish Sun hrvatski je nogometaš Nikica Jelavić biranim riječima i velikom dozom zabrinutosti progovorio o teškoj situaciji u kojoj se nalazi njegov bivši klub, Glasgow Rangers.

- Mogao bih reći da sam otišao u pravom trenutku. No, moji osjećaji nisu takvi - rekao je 26-godišnji hrvatski centarfor u podužem intervjuu:

- Slama mi srce kad vidim što se događa. Ne mogu i neću zaboraviti što su Rangersi učinili za mene.

- U tom sam klubu dobio veliku priliku i povjerenje. Da nije bilo Rangersa, pitanje je bih li danas igrao na Europskom prvenstvu.

- Osoba sam uvijek fokusirana na sadašnjost s pogledom prema budućnosti. No, iako sam otišao iz Glasgowa, Rangersi će zauvijek ostati u mom srcu. Pomisao da bi mogli biti likvidirani za mene je zastrašujuća. No, siguran sam da se to ne može i neće dogoditi: Rangersi su prevelik i prevažan klub. Iskoristit ću ovu priliku i zaželjeti svima u klubu sve najbolje.

Na novinarovu opservaciju da bi, s obzirom na polusezonu u Rangersima i start na Euru protiv Irske, ovog ljeta mogao ponovno biti senzacija prijelaznog roka kao što je bio prije pet mjeseci, Jelavić je kazao:

- Prošlih je pola godine za mene bilo senzacionalno. Sada sam još zabio svoj prvi gol za reprezentaciju u natjecateljskoj utakmici u dvoboju u kojem smo došli do tri boda na velikom natjecanju. Može se reći da sam oduševljeen načinom na koji se stvari razvijaju po mene od odlaska iz Rangersa. No, i u Glasgowu mi je išlo sjajno. Bilo je to posebnih 18 mjeseci. Zabio sam mnogo golova za klub i uživao u svakoj pojedinoj minuti provedenom u dresu Rangersa.

- Drago mi je da sam na isti način nastavio u Evertonu, a isto mi je - da zabijem što više golova - cilj na Europskom prvenstvu. Zadovoljan sam načinom na koji je sve počelo protiv Irske. Sada je najvažnije nastaviti zabijati golove za Hrvatsku.

Osvrnuo se Jelavić i na poseban odnos koji ima s izbornikom Slavenom Bilićem.

- Sjećam se da je u prvoj izjavi nakon što sam prešao u Everton rekao da uopće ne sumnja da ću nastaviti zabijati i u engleskom Premiershipu. Mnogi su u to sumnjali tvrdeći da bi za mene bilo bolje ostati u manje zahtjevnoj škotskoj ligi. No, i ja sam, baš kao i Bilić, imao puno povjerenja u vlastite mogućnosti. Priznajem, međutim, da ovakav početak nisam očekivao. Nije moglo biti bolje.

- Slijedi nam utakmica protiv Italije. Dopala nas je vrlo teška skupina tako da moramo planirati isključivo utakmicu po utakmicu. Nisam siguran hoće li izbornik mijenjati taktiku za Talijane i opredijeliti se eventualno za jednog napadača. To je na njemu, nije na meni. Što god odlučio, mi igrači ga sto posto pratimo. Napravio je nevjerojatan posao za ovu državu i svi smo vrlo tužni što napušta kormilo reprezentacije - zaključio je Jelavić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.