Sport

Bilićev oproštaj

Bilić: Svoj mandat ocjenjujem "peticom"

Bilić: Svoj mandat ocjenjujem

Slaven Bilić u srijedu se posljednji put kao hrvatski izbornik obratio novinarima. Nakon povratka iz Poljske, Bilić i njegov stručni stožer sazvali su konferenciju za novinare na kojoj su se oprostili od klupe hrvatske reprezentacije, prenose Sportske novosti.

- Odigrali smo u posljednjih šest godina mog mandata mnogo velikih utakmica. Posebno pamtim dvoboj s Englezima u Zagrebu, rekao je Bilić u uvodu.

Nakon toga, sada već bivši izbornik, iznio je svoje viđenje što ga čeka u Moskvi na klupi Lokomotiva.

- U ponedjeljak krećem s novim poslom. Neće biti lagano jer smo svi psihički izranjavani i fizički umorni. No, vjerujem da neće biti problema. Dogovorili smo se s predsjednicom Lokomotiva da poštuje naše želje za pojačanjima, a ja bih iskreno volio da netko od hrvatskih igrača ode s nama u Rusiju, no ne pita se baš sve nas...

Bilić se prisjetio što je sve proživljavao posljednjih šest godina na klupi Hrvatske.

- Šest godina života proveo sam u A i mladoj reprezentaciji Hrvatske, ako ga moram ocijeniti, dajem mu peticu. Neke stvari kada danas pogledam svakako bih promijenio. Nažalost, mi smo mala zemlja i nikada nećemo imati izbor igrača kao primjerice velike nogometne sile.

Bilić je posebno želio poručiti.

- Hrvatskoj želim dvije stvari. Prije svega da struka prestane konačno blatiti struku i da mediji pruže punu podršku reprezentaciji. Vjerujte, svima će nam biti mnogo lakše. Isto tako želim naglasiti da novom izborniku, tko god on bio, želim sreću na klupi Hrvatske. Trebat će mu znanja, mudrosti, dobre atmosfere i sreće. Uvjeren sam da mu ostavljam sjajnu reprezentaciju...

SN/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.