Sport

Nogomet, Euro 2012

Buffon: Engleska ima sličnosti s Chelseajem

Buffon: Engleska ima sličnosti s Chelseajem

Uoči ogleda Italije i Engleske u četvrtfinalu Europskog prvenstva u nedjelju u Kijevu, slavni 34-godišnji vratar ''azzurra'' Gianluigi Buffon podvukao je igrače iz suparničkog tabora koji su najveća prijetnja ambicijama Italije za plasman u polufinale.

- Wayne Rooney ima karizmu i on je lider koji vuče momčad za sobom. John Terry, Steven Gerrard i Ashley Cole također su igrači koji znaju kako pobjeđivati - veli Buffon, koji je pohvalio i svog kolegu Jeoa Harta, vratara Manchester Cityja.

- Uz Manuela Neuera i Salvatorea Sirigua, Joe Hart bi mogao postati jedan od najboljih golmana svijeta. Razlika između ''normalnih'' i najvećih vratara je u obraćanju pažnje na detalje, a ne u počinjenim pogreškama tijekom sezone.

Juventusov vratar usporedio je stil kojim igra Engleska na ovom prvenstvu sa stilom koji je momčad Chelseaja doveo do naslova prvaka Europe u minuloj klupskoj sezoni.

- Chelsea je odlično igrao obranu protiv Barcelone i Bayerna u Ligi prvaka. Vjerojatno su i Barcelona i Bayern jače momčadi od Chelseaja, ali londonska momčad ih je pobijedila. U tom smislu možemo pronaći sličnosti između Chelseaja i Engleske - zaključio je Buffon.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.