Sport

Nogomet, Euro 2012

Buffon: Najbolji španjolski igrač? Svi su odlični

Buffon: Najbolji španjolski igrač? Svi su odlični

Gianluigi Buffon, vratar i kapetan talijanske reprezentacije, istaknuo je kako je izbornik ''azzurra'' Cesare Prandelija učinio udarnog napadača momčadi Marija Balotellija boljim igračem.

- Mario je igrao sjajno za nas. On je dio fantastične grupe igrača, a i naš izbornik ga je sigurno učinio još boljim igračem. No, jasno je da najveće zasluge za vlastiti napredak ima on sam jer je naporno radio kako bi dosegnuo ovu razinu - veli Buffon.

Nakon komplimenata upućenih dvostrukom strijelcu u pobjedi protiv Njemačke u polufinalu 2-1, uputio je Buffon pohvale suparnicima u nedjeljnom finalu Eura.

- Prvo želim odati priznanje Španjolcima jer u utakmici protiv Hrvatske u skupini nisu odigrali onaj remi koji bi nas eliminirao s prvenstva.

Koji je najbolji španjolski igrač?

- Imaju toliko dobrih da se teško odlučiti za samo jednog. Uostalom, govoriti o najboljem pojedincu bio bi nedostatak poštovanja prema kolektivu koji dominira europskom i svjetskom scenom u zadnjih četiri do šest godina. Cijenim sve španjolske igrače, ne samo jednog.

Ranije tijekom turnira, 34-godišnji vratar bio je skeptičan po pitanju izgleda svoje momčadi na Euru. Na upit o šansama u finalu je rekao:

- Lijepo je vidjeti da su Španjolci iznimno motivirani, nakon što su osvojili Euro 2008. i svjetsku titulu prije dvije godine. Ta generacija zna kako osvojiti veliko natjecanje i zbog toga malu prednost dajem njima. Ranije sam govorio da ne možemo osvojiti Euro ako ćemo igrati kao protiv Hrvatske, jer nismo znali naplatiti našu superiornost. To se u međuvremenu promijenilo. Nadam se da smo sposobni napraviti iznenađenje i uzeti taj trofej - zaključio je Buffon.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.