Sport

Nogomet, Premiership

Moyes: Jelavić moje igrače čini boljima

Moyes: Jelavić moje igrače čini boljima

Nakon nastupa hrvatske nogometne reprezentacije i Nikice Jelavića na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini Evertonov menadžer David Moyes još se jednom dotaknuo proljetnog učinka hrvatskog centarfora.

- Jelavić je upravo ono što nam je trebalo, centarfor kakvog smo dugo tražili. Svojim je nastupima svakog od suigrača učinio deset posto boljim nogometašem - kazao je škotski menadžer za internetske stranice liverpulskog kluba dodavši:

- S njim u napadu igrači su postali daleko opasniji jer znaju da ga mogu tražiti dugim loptama, da ga uvijek mogu uključiti u građenje akcije i da u 16-ercu imamo igrača iznimno opasnog po gol. To nam je dalo veliku snagu.

- Osobno sam ga gledao dvaput u derbijima protiv Celtica i nisam bio u potpunosti siguran da je pravi. No, razgovarao sam potom s Davidom Weirom (bivši dugogodišnji škotski nogometaš Evertona, op.a.), koji mu uvjerio da se radi o pravom igraču.

- Dospjelo nam je baš u tom trenutku oko pet milijuna funti od transfera Dinijara Biljaletdinova u Rusiju i obavili smo posao. Moram danas priznati - imali smo sreće. Jelavić je apsolutno nadmašio moja očekivanja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.