Sport

Nogomet, Premiership

Petrić: Reprezentacija? Ne znam. Moram vidjeti sa Štimcem

Petrić: Reprezentacija? Ne znam. Moram vidjeti sa Štimcem

U razgovoru za njemački sportski magazin Kicker bivši je hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić upoznao čitatelje s planovima svog novog kluba, londonskog Fulhama, kao i vlastitima.

Jeste li stigli pogledati išta od Olimpijskih igara?

- Jesam. Hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Prijatelj sam s Domagojem Duvnjakom, Igorom Vorijem i Blaženkom Lackovićem, koje poznajem iz hamburških dana.

Jeste li odlaskom u Premiership ostvarili san?

- Ne, ne mogu reći da mi je to bila dječačka želja. Ali definitivno sam učinio iskorak u karijeri.

Imate tek 31 godinu. Kako to da ste potpisali ugovor na smo godinu dana?

- Bila je to moja želja u trenutku potpisivanja. Tada sam bio 95% siguran da će mi se dopasti živjeti u Londonu. Sada, nešto kasnije, siguran sam stotinu posto. Ovdje je baš super.

- London je prekrasan, tradicionalan. Radujem se nastupima na Craven Cottageu, jednom od najstarijih engleskih stadiona, a pogotovo na Old Traffordu i Anfield Roadu.

Sjećaju li se Englezi još uvijek vašeg gola iz jeseni 2007. godine, kojem ste ih na Wembleyju izbacili s Europskog prvenstva?

- Čini mi se da su zaboravili.

Prošlu je sezonu Fulham završio na devetom mjestu premierligaške ljestvice. Kakav je cilj za ovu?

- Popeti se koju stepenicu naviše. Vjerujem da je to moguće, ali moramo još pričekati kraj prijelaznog roka, da vidimo hoće li nam stići još koje pojačanje.

Je li trener Martin Jol bio faktor vašeg dolaska?

- U svakom slučaju. U Hamburgu smo vrlo dobro surađivali prije četiri godine. Njegov način rada, filozofija igre i treninzi definitivno mi odgovaraju.

Kako gledate na razvoj HSV-a? Ide li klub u pravom smjeru?

- To nije na meni da procjenjujem. HSV je na prekretnici, trebat će vremena. Ipak, mislim da s Torstenom Finkom na čelu ima pravog trenera.

Niste se našli u kadru Slavena Bilića na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Imate li i dalje reprezentativnih ambicija?

- Ne znam. Moram porazgovarati s novim izbornikom, Igorom Štimcem, i vidjeti na čemu smo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.