Sport

Košarka, NBA Liga

Rubio sumnja da će zaigrati do kraja 2012. godine

Rubio sumnja da će zaigrati do kraja 2012. godine

Krajem ožujka odlični španjolski košarkaš na radu u Minnesoti, Ricky Rubio, se podvrgnuo zahtjevnoj operaciji koljena lijeve noge, poslije teške ozljede koju je zadobio na parketu, u ogledu protiv LA Lakersa.

Do ozljede je Rubio imao vrlo dobar NBA prosjek od 10.6 poena po utakmici, uz 8.2 asistencije, 4.2 skoka i 2.2 ukradene lopte, a na petnaest je utakmica ostvarivao dvoznamenkasti broj asistencija.

Na početku se govorilo, i u Minnesoti su se nadali, da će Rubio biti spreman za početak nove sezone, no u ovom trenutku je gotovo nemoguće da se španjolski razigravač oporavi tako brzo. Kako sam kaže, sumnja da će uopće zaigrati tijekom 2012. godine.

- Znam da svakoga zanima datum mog povratka, no o nikakvom datumu ne razmišljam, niti o tako nečemu pričam s liječnicima i timom koji se brine oko mene. Nikakav pritisak time ne želimo raditi. Jedino je bitno da se potpuno oporavim - rekao je 21-godišnji Rubio i dodao:

- Hoće li to biti prosinac, ili, pak, siječanj ili veljača iduće godine tek ćemo vidjeti.

Rubio je počeo obavljati lakše treninge. Uz to, počeo je i trčati što mu pričinjava veliko zaadovoljstvo.

- Je, lijepo je opet trčati. No, strašno pazim oko svega, jer ne smijem dozvoliti da mi koljeno otekne nakon određenih napora. Doziram svaku vježbu, radim polako, jačam se i znam da će uskoro opet sve biti u redu. Ali, ponavljam, ne žurim, niti se zamaram datumom povratka. Jako mi je žao što od starta neću biti sa svojim suigračima na parketu, ali doći će i to vrijeme.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.