Sport

Nogomet, Premiership

Mirallas: Jelavić mi puno pomaže u igri

Mirallas: Jelavić mi puno pomaže u igri

Belgijski krilni napadač Evertona Kevin Mirallas (24) vjeruje kako velike zasluge za njegov uspješan start karijere u premierligaškom klubu ima Nikica Jelavić (27).

Stigao je belgijski nogometni reprezentativac u Everton ljetos iz Olympiakosa uz 5.3 milijuna funti odštete. Otad je zbirno u svim natjecanjima za novi klub skupio 3 gola i 4 asistencije, a posljednju asistenciju skupio je upravo za prvi od dva gola hrvatskog napadača u 3-1 premierligaškoj pobjedi protiv Southamptona prošlog vikenda.

- Moj stil igre je dovesti loptu u kazneni prostor ispred gola, kao i centrirati kad je god moguće. Jer znam da će Nikica biti na drugom kraju - prenosi Mirallasove riječi Liverpool Daily Post.

- Znam točno gdje Jelavić želi loptu, ispred sebe i u prostor. Tako sam i stvorio priliku za jedan od njegovih golova. Igrati uz takvog napadača velika je pomoć.

Mirallasa i Jelavića Everton je zajedno platio nešto manje od 11 milijuna funti, što samo pokazuje kako menadžer David Moyes ima kreativnu transfer-politiku u ograničenim financijskim uvjetima.

- Obojica su reprezentativci i dovoljno su mladi da ostanu s nama dugo vremena. Obojica su dali sjajni doprinose. Samo se moramo osigurati s Jelavićem vezano uz njegovu spremu. Znali smo da će biti malo "kratak" prošle subote - rekao je Moyes, aludiravši na Jelavićevu povratničku utakmicu nakon oporavka od ozljede potkoljenice u kojoj je igru napustio u 76. minuti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.