Sport

Nogomet, Premiership

Petrić: Pravilno sam izabrao dolaskom u Premierligu

Petrić: Pravilno sam izabrao dolaskom u Premierligu

Hrvatski nogometaš Mladen Petrić (31) ovog je ljeta po isteku ugovora u HSV-u stigao u Premierligu, točnije u Fulham, iako je imao i ponuda iz Primere. Danas smatra da nije pogriješio pri odabiru.

- Imao sam nekoliko opcija kada je moj ugovor s Hamburgom istekao i odlučivao sam između Španjolske i Engleske. Igrati u Premierligi uvijek je bila moj ambicija. Međutim, i Španjolska je također bila zanimljiva destinacija - prenosi Petrićeve riječi London Evening Standard.

- Ja sam iz Hrvatske, a moja je supruga iz Grčke, pa sam uvijek pretpostavljao da bi razlika u vremenu mogla presuditi u našoj odluci. Ali razgovarajući s ljudima iz kluba brzo sam shvatio njihove ambicije i ideje u želji za napretkom i želio sam biti dio toga.

- Kada se priključite novoj momčadi, preselite se u novu zemlju, uvijek postoji element sumnje. Da li sam donio pravu odluku? Srećom, osjećam da jesam.

I statistika pokazuje da se Petrić vrlo dobro adaptirao na novu klimu i okruženje. U četiri premierligaške utakmice zabio je tri gola, a u odsustvu ozlijeđenog Dimitra Berbatova pokušat će povećati svoj golgeterski konto i u nedjelju na gostovanju kod Southamptona u sklopu 7. kola.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.