Sport

Nogomet, Premiership

Bilić: Jelavić nema granica

Bilić: Jelavić nema granica

Engleski mediji oduševljeni su igrama koje i ove sezone u dresu Evertona pruža hrvatski napadač Nikica Jelavić. U šest je utakmica u Premierligi postigao četiri pogotka i drži se pri vrhu ljestvice strijelaca.

U siječnju ove godine je Jelavić došao na Goodison Park iz financijski uzdrmanog Rangersa za samo pet milijuna funti. Ne računajući kolo koje je odigrano prošli vikend, 27-godišnji je napadač od dolaska iz Glasgowa zabio 12 golova u Premierligi iz 43 udarca prema vratima, izračunao je Daily Mail. To je 27.91 posto uspješnosti, po čemu je bolji od Papissa Cissea (Newcastle) koji je u istom razdoblju iskoristio 27.08 posto pokušaja, ali i Waynea Rooneya (Manchester United) s 22.58 posto i Robina van Persieja (Arsenal i Manchester United) s 21.92 posto.

- Nikica je vrhunski igrač koji ima sve, ali u Engleskoj će još napredovati jer trenira sa sjajnim igračima i igra protiv istih takvih. Realizacija, udarci glavom, način na koji si stvara prostor i tehnika - sve će se to poboljšati - izjavio je bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić za Daily Mail.

- Njegove najbolje godine tek dolaze. Nikica nema granica. Mislim da može postati jedan od najvažnijih igrača u Premierligi, bez sumnje. Čvrsto je na zemlji, tako je odgojen, ali ničega se ne boji. Savršeno se uklapa u Evertonov način igre - dodao je Bilić koji je i sam nosio dres ''toffeesa''.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.