Sport

Nogomet, Premiership

Bilić za Evertonfc.com: Jelavić leti nakon starta iz snova!

Bilić za Evertonfc.com: Jelavić leti nakon starta iz snova!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić prošle je subote na Goodison Parku pratio nastup Nikice Jelavića u premierligaškom dvoboju Evertona i West Bromwich Albiona.

Nekadašnjeg kapetana, koji je dres liverpulskog kluba nosio od 1997. do 1999. godine, ugostio je službeni internetski portal kluba. Razgovaralo se uglavnom o hrvatskom centarforu koji je s nekoliko sjajnih nastupa osvojio suigrače i navijače.

- Razgovarao sam s Nikicom i rekao mi je da je uistinu sretan ovdje. Imao je start iz snova i siguran sam da će trajati ovdje još dugi niz godina - rekao je Bilić dodavši:

- Nikica jednostavno leti, presretan je. Riječ je o momku koji obadvjema nogama čvrsto stoji na zemlji ali je također vrlo samopouzdana osoba. Znao je da mu treba dobar početak ovdje i to mu je uspjelo.

- Za mene je bilo lako predvidjeti da će Jelavić uspjeti u Evertonu jer ga znam još otkako je bio dječak. Pošten je i kvalitetan igrač, te upravo onakav tip kakav je Evertonu trebao. Istina, imao je David Moyes i ranije odličnu momčad, ali trebao mu je pravi centarfor.

- Moderni je nogomet vrlo kompetitivan, tjelesno zahtjevan i prostorno skučen, tako da uistinu u napadu trebate igrača koji će vam znati sačuvati loptu, ali istodobno također biti opasan u kaznenom prostoru. Nikica je dobar u građenju napada, uopće u svakom segmentu igre, te vrlo težak igrač za čuvanje. Ima jako kvalitetnu igračku suradnju i po meni je idealan napadač za Everton.

- Uvijek je prisutna sumnja kad dolazi novi igrač, koji ulazi među nove suigrače, moguće u novi sustav igre i novu taktiku, tako da mnogim igračima treba vremena da se prilagode. Za prvi gol napadaču u takvim okolnostima često treba malo sreće. Nikica ju je imao i sada od njega očekujem da zaigra još bolje.

- Hoće li to biti dobro i za hrvatsku reprezentaciju? Naravno. Jelavić je standardan član A-reprezentacije sada već tri godine. Vrlo je važan igrač za nas i od njega očekujem velike stvari ovog ljeta u Poljskoj i Ukrajini.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.