Sport

Košarka, Euroliga

Marko Popović: Letjeli smo po terenu svih 40 minuta

Marko Popović: Letjeli smo po terenu svih 40 minuta

Košarkaši Cedevite neće po lijepome pamtiti svoju premijeru u najjačem rangu europske košarke – Euroligi. Naime, na gostovanju kod Žalgirisa u Kaunasu u 1. kolu C skupine poraženi su sa 28 koševa razlike, 90-62.

Marko Popović briljirao je u dresu Žalgirisa, te je poslje utakmice obrazložio kako je njegova momčad uspostavila dominaciju: 

- Mi igramo kako igramo, letimo po terenu 40 minuta, radimo presing po cijelom terenu do zadnje sekunde. Presjekli smo dvije-tri lopte u zadnjoj minuti. Natjerali smo ih da izgube dvadeset lopti. Znali smo da su skraćeni u rotaciji, zato smo ih napali. Isto smo igrali protiv Kubana koji ima samo Calathesa na poziciji razigravača. Jednostavno mislim da smo zasluženo pobijedili.

Potom je Popović ponudio i pokuju riječ ohrabrenja za košarkaše Cedevite:

- Ovo je novo natjecanje, nije neko domaće, možda je razlika prevelika, ali bez obzira na to čestitam Cedeviti jer znam da će nekoga 'unerediti' ove sezone u Euroligi. Sjetimo se Zagreba prošle sezone. Na početku su izgubili od Bamberga 40 razlike, gubili su svaku utakmicu po 20-25 razlike, a onda su kod kuće dobili nas - zaključuje strijelac 15 koševa za Žalgiris.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.