Sport

Nogomet, Serie A

Marchisio: "Juventus je superioran u odnosu na Napoli"

Marchisio:

Prva utakmica osmog kola talijanske Serie A bit će ujedno i derbi. U subotu se u Torinu susreću prva i druga momčad na tablici koje su bodovno izjednačene, a Marchisio smatra kako je Juventus bolji od Napolija.

Najzanimljiviji dvoboj ovog vikenda u Serie A igra se u Torinu gdje će snage odmjeriti dvije vodeće momčadi prvenstva. Juventus će svoj niz nepobjedivosti pokušati nastaviti protiv Napolija koji ga u utrci za naslov prati u stopu. Veznjak Stare dame Claudio Marchisio ne dvoji tko je favorit u derbiju.

"U jednoj utakmici svašta se može dogoditi, ali Juventus je dugoročno superioran u odnosu na Napoli. Imamo bolje igrače, impresivniju povijest i navikli smo pobjeđivati", izjavio je Marchisio za talijanski dnevnik La Gazzetta dello Sport.

Ove dvije ekipe posljednji put su se srele u talijanskom Superkupu kada je Juventus u Pekingu bio bolji s 4:2 nakon produžetaka. Ipak, Napoli je pokazao da im može zagorčati život na kraju prošle sezone kada je sastavu Antonija Contea uzeo trofej Coppa Italije.

"Morat ćemo biti oprezni. Napoli ima momčad koja se diže, a u finalu Talijanskog kupa pokazali su što mogu", izjavio je Marchisio koji se ipak nada pobjedi Bianconera kako bi stekli određeno samopouzdanje za nastavak utrke za naslov.

"Želimo ih pobijediti kako bi im poljuljali moral. Borba za naslov prvaka je tek na početku, ali bio bi to veliki psihološki udarac za Napoli ako bi ugrabili sva tri boda", zaključuje talijanski reprezentativac. Klub iz Napulja je u posljednjih osam susreta u ligi upisao sedam pobjeda, dok je Juventus u sjajnom nizu od 46 utakmica bez poraza.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.