Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Caceres i Pogba potopili Napolitance u derbiju

Serie A: Caceres i Pogba potopili Napolitance u derbiju

U derbiju osmog kola Serije A nogometaši Juventusa u Torinu su pobijedili Napoli 2-0. Slomili su prvaci goste, lanjske pobjednika Kupa, u završnici dvoboja.

Martin Caceres je u 80. minuti pogodio glavom nakon kornera koji je izveo Andrea Pirlo, da bi samo dvije minute kasnije 19-godišnji francuski veznjak Paul Pogba, koji je sedam minuta ranije zamijenio Artura Vidala, ljevonogom bombom s 20-ak metara postavio konačan rezultat.

Sjajno je nadareni Francuz, pristigao ljetos iz Manchester Uniteda, zahvatio "svijeću" te je od lijeve vratnice Morgana De Sanctisa zakucao u mrežu.

Bio je to Pogbin debitantski pogodak u Juventusovu dresu pri petome ovosezonskom službenom nastupu, od čega četvrtom prvenstvenom.

Caceres je postigao prvi pogodak ove sezone. Nakon što je prošle zime stigao iz Seville, zabijao je samo velikanima: Interu jednom pri 2-0 prvenstvenoj pobjedi, te Milanu dva puta pri 2-1 pobjedi u polufinalu Talijanskog kupa.

Juventus će ovom pobjedom ostati usamljen na ljestvici s 22 boda. Dosad su obje momčadi bile neporažene, sa šest pobjeda i jednim remijem.

Torinezima je ovo bila 47. uzastopna prvenstvena utakmica bez poraza.

Serie A, 8. kolo:

Juventus - Napoli 2-0 (Caceres 80, Pogba 82)

Lazio - Milan (kasnije)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.