Sport

Nogomet, Premiership

Jol: Petrić nije napadač samo za domaće utakmice

Jol: Petrić nije napadač samo za domaće utakmice

Fulhamov menadžer Martin Jol odbacio je sugestiju kako hrvatskog napadača Mladena Petrića voli koristiti prvenstveno u domaćim utakmicama.

Takva se teza razvila nakon što je Petrić u prošloj rundi Premiershipa na gostovanju kod Readinga (3-3) svih 90 minuta proveo na klupi za pričuve.

- Ne, Mladen nije napadač kojeg možete koristiti samo kod kuće. Da je to tako, onda biste u gostima igrali bez napadača. Naravno, većina napadača bolje igra na domaćem terenu nego u gostima. Robin van Persie je jedan od rijetkih u Engleskoj koji može podjednako dobro igrati kod kuće i u gostima - započeo je Jol, te je detaljnije objasnio Petrićev slučaj.

- Bio je ozlijeđen i nisam ga mogao čekati, trebao mi je drugi napadač. U gostima kod Wigana su krenuli Hugo Rodallega i Dimitar Berbatov. To je bilo dobro, dobili smo 2-1, a Rodallega je zabio jedan gol. Obično ne mijenjam momčad koja pobjeđuje. Petrić je nakon toga igrao na Craven Cottageu s Berbatovim protiv Aston Ville. Protiv Readinga sam postavio igrače koji su igrali u pobjedi nad Wiganom. Kao što rekoh, ne volim mijenjati momčad koja pobjeđuje.

Jol je zaključio:

- Petrić je tako dobar igrač i teško ga je izostaviti iz momčadi. On smatra da bi trebao igrati i to je dobar stav. Opet, ne mogu postaviti sve napadače u momčad, pa ne možemo igrati u formaciji 4-1-5, to bi bilo smiješno. Drago mi je da imamo takvu konkurenciju u napadu, to je ono što želim.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.