Sport

Nogomet, kvalifikacije za SP

Gordon Strachan novi izbornik Škotske

Gordon Strachan novi izbornik Škotske

Nekadašnji trener Celtica Gordon Strachan (55) u utorak je imenovan novim izbornikom škotske nogometne reprezentacije koja je u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo zajedno s Hrvatskom.

Podsjetimo, Škoti su još početkom studenog smijenili Craiga Leveina nakon što su u prve četiri kvalifikacijske utakmice osvojili samo dva boda. Strachan je odmah proglašen favoritom za ispražnjeno izborničko mjesto, ali je do službenog imenovanja prošlo više od dva mjeseca.

- Iznimno sam ponosan što sam postao škotski izbornik. Čeka nas težak izazov u kvalifikacijama za SP, ali prve korake prema naprijed možemo napraviti već u ožujku protiv Walesa i Srbije. Uvjeravam navijače da ću napraviti sve da imamo reprezentaciju na koju će moći biti ponosni i koja će s vremenom ponovno moći iskusiti nastup na velikom natjecanju - izjavio je Strachan.

Osim Celtica, s kojim je triput bio škotski prvak, Strachan je vodio i Coventry, Southampton i Middlesbrough. U igračkoj je karijeri nastupao za FC Dundee, Aberdeen, Manchester United, Leeds i Coventry.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.