Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

Kvalifikacije za SP: Engleska nadgrala Škotsku

Kvalifikacije za SP: Engleska nadgrala Škotsku

Veliki otočki derbi odigran je na Wembleyju gdje je 'gordi albion' u derbiju skupine F uvjerljivo svladao škotsko 'hrabro srce' 3:0. Počelo je upravo onako kako se i očekivalo od svojevrsnog europskog klasika, a to je oštro i fizički vrlo čvrsto, no bez pravih i velikih nogometnih poteza.

Englezi su poveli u 24. minuti kada je Kyle Walker ubacio poluvisoku loptu s desne strane, a Daniel Sturridge se odlično bacio prema lopti i glavom ju u padu skrenuo u mrežu. Škoti nisu pali nakon ovog gola nego su opočeli uzvraćati s nekoliko dobrih prilika. Najbolju je propustio Darren Fletcher u 34. minuti kada je s ruba šesnaesterca pucao tik iznad gola.

Škoti su nošeni s oko 13.00 svojih glasnih navijača hrabro krenuli u drugo poluvrijeme, no prvo je u 49. James Forrest promašio odličnim udarcem s nekih 14 metara, a u 50. minuti Robert Snodgrass imao je stopostotnu šansu kada se našao sam ispred gola, pucao iz prve, no Joe Hart je fantastično reagirao i spasio gol Engleske. Da nesreća po Škote bude još veća, u sljedećoj minuti primili su gol.

Danny Rose je ubacio s lijeve strane, a Lallana je ostao praktički sam na desetak metara i glavom zabio za 2:0 Engleske. Taj gol je ipak zadao veliki udarac Škotima koji su u 61. minuti primili i treći gol. Wayne Rooney je u svom 119. nastupu za Englesku ubacio iz kornera, a Gary Cahill odlično skočio unutar peterca za 3:0! Engleska je do kraja utakmice mirno sačuvala prednost.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.