Sport

Košarka, ABA Liga

ABA: Lukša Andrić izbačen iz prve momčadi Cedevite

ABA: Lukša Andrić izbačen iz prve momčadi Cedevite

Nakon ispadanja u prvoj fazi Eurolige i osam poraza u 17 kola ABA lige, u Cedeviti su se odlučili na "reviziju" učinjenog. Kako na parketu, tako i na bankovnim računima Cedevitinih "zaposlenika".

Veliko je bilo razočaranje u Cedevitinom stožeru nakon uvjerljivog poraza kod Crvene zvezde prošlog vikenda. -25 protiv jednog od klubova s kojima se Cedevita planira boriti za naslov pobjednika ABA lige i novi plasman u Euroligu donio je kazne za trenera, ali i reviziju ugovora nekih igrača.

Trener Aleksandar Petrović novčano je kažnjen za loše rezultate u posljednje vrijeme, a tri poraza u nizu (Radnički, Split, Crvena zvezda) značajno su "usporili" Cedevitu u nastojanju da se plasira među četiri momčadi koje će razigravati za pobjednika ABA lige.

Osim Petrovića, novčano su "kažnjeni" i neki igrači. Marino Baždarić i Marko Tomas nisu imali primjedbu na smanjivanje ovosezonskih primanja, no Lukša Andrić jest. Prijedlog da se odrekne dijela od garantiranih 450.000 eura do kraja sezone 27-godišnji Dubrovčanin je odbio, a uprava kluba ga je potom udaljila iz momčadi.

"Andrića smo doveli kao jednog od stožernih igrača momčadi i ugovorom ga honorirali kao jednog od najboljih centara u ligi. Međutim, njegove igre su daleko od toga i smatramo da je u redu da za to odgovornost preuzmu i klub, ali i igrač", izjavio je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.