Sport

Košarka, Euroliga

Euroliga: Popović slobodnim bacanjima odveo Žalgiris do pobjede

Euroliga: Popović slobodnim bacanjima odveo Žalgiris do pobjede

Marko Popović bio je junak Žalgirisove pobjede u Njemačkoj kod Brose Basketsa, u sklopu 7. kola košarkaške Eurolige.

Hrvatski reprezentativac ubacio je osam od svoja 21 poena u produžetu, koji je litavska momčad dobila rezultatom 12-11. Popović je najprije serijom 5-0 otvorio produžetak, nakon što je Bamberg poveo s +2, a potom je u posljednjoj sekundi susreta izborio tri slobodna bacanja, nakon što ga je, pri vodstvo domaćina 87-85, faulirao Anton Gavel.

Naš je košarkaš ubacio sva tri slobodna bacanja, kojima je donio svojoj momčadi treću pobjedu u skupini E. Recimo i da je Popović na parketu proveo 27 i pol minuta, te da je upisao dva skoka i jednu izgubljenu loptu. Iz igre je gađao 3-3 za dvicu, 3-8 za tricu, dok je s linije slobodnog bacanja samo jednom bio neprecizan (6-7).

U istoj je skupini Efes Anadolu u Istanbulu nanio Real Madridu prvi poraz u skupini slavivši sa 74-72. Jamon-Alfred Lucas bio je najefikasniji u pobjedi turskog sastava sa 16 poena, dok je 13 pridodao Duško Savanović. Iako je Real imao petoricu dvocifrenih u svojim redovima, ostao je prekratak u samoj završnici kada je promašio šut za pobjedu.

Hrvatski reprezentativac Dontaye Draper proveo je devet i pol minuta na parketu, za kojih je upisao po jedan promašaj za dva i tri poena, te tri skokova i ukradenu loptu.

Euroliga, skupina E, 7. kolo:

Alba - Unicaja 65-67

CSKA Moskva - Panathinaikos 86-69

Efes Anadolu - Real Madrid 74-72

Brose Baskets - Žalgiris 87-88 (produžetak)

Redoslijed: 1. Real Madrid 6-1, 2. Efes Anadolu 6-1, 3. CSKA 5-2, 4. Panathinaikos 4-3, 5. Žalgiris 3-4, 6. Unicaja 3-4, 7. Alba Berlin 1-6, 8. Brose Baskets 0-7


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.