Sport

Nogomet, Premiership

Pogodak Jelavića koji neće mnogo toga promijeniti

Pogodak Jelavića koji neće mnogo toga promijeniti

U subotu su nogometaši Evertona bili ukleti za još uvijek aktualnog prvaka engleske Premierlige Manchester Cityja. Pobijedili su na svom travnjaku 2-0, a drugi je pogodak postigao hrvatski napadač Nikica Jelavić.

Ušao je Jelavić u igru u 90. minuti, a u nadoknadi je postigao svoj sedmi ovosezonski prvenstveni pogodak. Bio mu je to prvi gol u Evertonovom dresu nakon 7. siječnja (pogodak Cheltenhamu u FA Cupu), te prvi prvenstveni nakon 9. prosinca prošle godine protiv Tottenhama.

No, primjerice, otočki kolumnist Andrew Smith, ne misli da će ovaj Jelavićev pogodak Cityju nešto bitno promijeniti kod hrvatskog napadača, kojeg se mnogo prozivalo u posljednje vrijeme zbog golgeterskog posta.

"Trener Moyes je htio pojesti poneku minutu na kraju i samo zbog toga je uveo Jelavića. Srećom za Everton, Jelavić je zabio, ali to sigurno nije bio primaran plan Moyesa kada je radio tu zamjenu", napisao je Smith i nastavio:

"Jelavić definitivno nije sam u krivnji što zabija manje nego što je to radio kada je došao u Everton. David Moyes je promijenio taktiku i ona je krivac za slabija golgeterska izdanja Jelavića. Fellaini je u fokusu, njemu je dana sloboda, gurnut je prema naprijed i time je ugušen Jelavić. Nažalost, ali ovaj pogodak neće mnogo toga promiijeniti kada je Jelavić u pitanju", smatra Smith.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.