Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Napoli u golijadi slavio u Torinu

Serie A: Napoli u golijadi slavio u Torinu

Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 1-1, a početkom nastavka je Blerim Džemaili zabio za 2-1 i takav je rezultat na semaforu stajao sve do petnaest minuta prije kraja. I tada je krenulo posvemašnje ludilo...

Dva džokera s domaće klupe, Jonathas i Meggiorini, u samo su pet minuta (75. i 79. minuta) okrenuli vodstvo gostiju 2-1 u prednost domaćina 3-2. No, nije bilo niti blizu gotovoga, pogotovo ne ako se pitalo Džemailija i Cavanija, najboljeg strijelca Napolija, koji je zbog kašnjenja u povratku u Italiju (nakon južnoameričkih kvalifikacija za SP) čak bio i upitan za ovaj ogled. No, Urugvajac je ušao 65. minuti.

Prvo je Džemaili u 80. izjednačio na 3-3 čime je 26-godišnji švicarski nogometaš rodom iz Tetova kompletirao hat-trick u ovom ogledu. Prije toga je postigao samo jedan gol u sezoni. Od 3-3, pa do kraja, travnjakom je vladao Edinson Cavani koji je prvo zabio sjajan pogodak iz slobodnog udarca, a u 90. je sve zaključio odličnim skokom i pogotkom glavom za 5-3.

Posve nebitno nakon svega izgleda da je u 39. Hamšik promašio penal za goste (obrana Belgijanca Gilleta).

 

Napoli je dobio drugu utakmicu zaredom, a u gostima je prvi put slavio nakon 27. siječnja (kod Parme). Cavani je s 22 pogotka učvrstio prvo mjesto ljestvice strijelaca Serie A. 

Serie A, 30. kolo:

Torino - Napoli 3-5 (Barreto 30, Jonathas 75-11m, Meggiorini 79 / Džemaili 10, 47, 80, Cavani 84, 90)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.