Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Juventus osigurao naslov, pet golova Klosea

Serie A: Juventus osigurao naslov, pet golova Klosea

Nogometaši Juventusa osigurali su svoj drugi uzastopni i 29. naslov ukupno u talijanskom prvenstvu minimalnom 1-0 pobjedom u Torinu nad Palermom.

U žustroj utakmici protiv suparnika koji se bori za opstanak Juventus je slavio golom Artura Vidala iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca. U 58. minuti Massimo Donati je kontaktom tijelom oborio Mirka Vučinića na tlo, a sudac je pokazao na bijelu točku, uz golemo čuđenje gostujućih igrača.

Od 83. minute je Juventus igrao bez isključenog Paula Pogbe, ali uspio je sačuvati gol prednosti i slavlje momčadi Antonija Contea moglo je započeti. Zanimljivo, isključenje Pogbe bilo je prvo za nekog Juventusovog igrača ove sezone.

U svih sedam nedjeljnih dosad odigranih utakmica 35. kola pobjede su ostvarili domaćini, a epitet najboljeg pojedinca kola pripao je bez ikakve sumnje njemačkom napadaču Lazija Miroslavu Kloseu, koji je postigao čak pet golova u visokoj 6-0 pobjedi njegove momčadi nad Bolognom, tri u prvom i dva u drugom poluvremenu.

Prethodno Kloseu, posljednji igrač koji je zabio pet golova u pojedinoj utakmici Serije A bio je Roberto Pruzzo za Romu u veljači 1986. godine.

U borbi za treće mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka, Milan je na San Siru ostvario važnu 1-0 pobjedu protiv Torina. Strijelac jedinog gola za "rossonere" bio je Mario Balotelli u 84. minuti. Zabio je iz neposredne blizine nakon dodavanja Philippea Mexesa glavom, a bio mu je to deveti gol u deset ovosezonskih utakmica u Seriji A.

Junak Catanijine 3-0 pobjede nad Sienom (od 42. minute Siena je igrala bez isključenog Felipea) bio je Gonzalo Bergessio koji je postigao sva tri gola, dok je Genoa slavila važnu 4-1 pobjedu u borbi za opstanak protiv posljednjeplasirane Pescare za koju Ante Vukušić nije zaigrao. Pescara je ovim porazom i matematički "zacementirala" ispadanje u drugu ligu.

Parma Igora Budana i Marka Livaje izgubila je kod Parme s 2-0, a obojica hrvatskih igrača nisu bili u kadru svoje momčadi.

U večernjem terminu (20.45h) na rasporedu je derbi kola između Napolija i Intera.

Serie A, 35. kolo:

Milan - Torino 1-0 (Balotelli 84)

Catania - Siena 3-0 (Bergessio 14, 52, 71)

Genoa - Pescara 4-1 (Flores 19, Borriello 30, 54, Bertolacci 70 / Sculli 35)

Juventus - Palermo 1-0 (Vidal 59-11m)

Lazio - Bologna 6-0 (Klose 22, 36, 39, 50, 61, Hernanes 32)

Parma - Atalanta 2-0 (Parolo 45, Biabiany 58)

Udinese - Sampdoria 3-1 (Di Natale 29, 52, Muriel 87 / Eder 34)

Napoli - Inter (20.45h)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.